Svi pamte ovog dječaka koji je prije 3 godine ostavljen da umre: Pogledajte kako danas izgleda!

Bog je upotrijebio volonterku iz Danske da mu spasi život!

Prije tri godine, roditelji su napustili afričkog dječaka jer su mislili da je vještac, a onda ga je pronašla humanitarna radnica iz Danske, Anja Ringren Loven, i spasila mu život.

Malom Nigerijcu dali su ime Hope (Nada)

Dankinja Anja, volonterka koja živi u Africi, pronašla je dječaka kako skroz gol luta ulicama, a kada je pronađen, bio je izuzetno mršav i pun parazita jer je osam mjeseci živio od ostataka hrane koju su mu ljudi bacali.

Kad ga je našla, dala mu je jesti, piti, zamotala ga je u dekicu i odvela u bolnicu. Dva dana nakon što je na internetu potražila pomoć, iz čitavog svijeta je primila donacije u vrijednosti od 1,8 milijuna eura.

Anja vodi sirotište za takozvanu vještičju djecu u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u obitelji, pa ih označavaju nepodobnim i izbacuju iz društva.

Foto: Facebook

Nakon spašavanja Hopea, Anja svake godine rekreira fotografiju snimljenu prilikom pronalaska dječaka – kada mu je dala keks i vodu iz bočice, a takvu sliku je objavila i ove godine točno na godišnjicu kako bi se vidjelo koliko je napredovao.

Foto: Facebook

Anja je na kraju poručila Hopu, kako ga zove: “Ovo je posljednji put da se ovako slikamo. Znam da to voliš, ali već si pokazao svijetu da si pobjednik. Više ti ne treba moja zaštita. Snažan si i znam da ćeš uskoro pokoriti svijet, navijam za tebe do kraja”.

IZVOR:Kurir.rs