Dječak (2) je iznenada preminuo, a neutješna majka šalje važno upozorenje

Dječak je u dobi od samo dvije godine iznenada preminuo, a njegova neutješna majka 12 godina nakon smrti šalje važno upozorenje roditeljima.

16. listopada 2008. dvogodišnjaka je stavila u njegov krevetić koji je bio primaknut do zida. S druge strane krevetića je bila ograda.

Ušuškala ga je i poželjela mu laku noć. Oko 1 ujutro ga je provjerila, spavao je na sredini kreveta pa je i sama otišla leći u svoju sobu.

Nešto nakon 8 sati ujutro se probudila, stavila kuhati kavu i otišla u kupaonicu. Potom je krenula probuditi sina, ali nije bio u krevetiću.

Dječak je zapeo između kreveta i zida te se nije mogao osloboditi

Uspaničeno ga je počela tražiti, a onda je shvatila da je između kreveta i zida. Samo glava mu je bila na madracu. Povukla ga je i shvatila da je njegovo tijelo beživotno.

“Moj sin je umro oko 3 sata ujutro zbog pozicijske asfiksije. Zapeo je između kreveta i zida te se nije mogao osloboditi. Mislila sam da ga mogu zaštititi monitorom za praćenje beba i ogradicom na krevetu. Svi koje znam (uključujući moje roditelje) guraju krevet do zida. Još se uvijek ne mogu riješiti osjećaja krivnje koji sam osjetila kad je mrtvozornik objavio izvještaj u kojem je za uzrok smrti mog sina naveo pozicijsku asfiksiju uslijed nesigurnih uvjeta spavanja”, napisala je shrvana majka na Facebooku.

VIDI OVO: 10-godišnji dječak preminuo u snu – otac pretvorio prazno grobno mjesto u umjetničko čudo

Odmaknite krevet barem 30 centimetara od zida

Na druge roditelje apelira da krevete svoje djece odmaknu barem 30 centimetara od zida.

“Možda nije estetski lijepo, ali nikad ne znate što se može dogoditi vašem djetetu”, dodala je.

Pozicijska asfiksija vrlo je čest uzrok ozljeda i djece u dobi od dvije godine i mlađe, koje su zadobivene u autosjedalicama. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Pediatric, u četverogodišnjem razdoblju je 31 dijete umrlo tijekom spavanja u autosjedalici. Još 16 mališana umrlo je spavajući u drugim pomagalima, poput dječjih kolica i njihaljki, prenosi Index.