Dječak je prestao jesti, govoriti i hodati
Snimka zaslona: YouTube/La Vanguardia

Dječak je zbog dijagnosticiranog tumora na mozgu prestao jesti, govoriti i hodati, a liječnici su mu davali samo mjesec dana života.

S dvije i pol godine Oliverov razvoj bio je primjeren njegovoj dobi. Mjesecima je živio u Meksiku s roditeljima Alejandrom i Lenom.

Oliver je krenuo u vrtić kada je počeo prijavljivati ​​jake bolove u vratu i učestalo povraćanje. Odjednom mu je, preko noći, postalo primjetno gore. Dječačić je prestao jesti, govoriti i hodati te je postao bezvoljan.

Liječnici su otkrili tumor na mozgu

Roditelji su ga odveli u bolnicu i nakon nekoliko pretraga liječnici su rekli da ima tumor na mozgu i hidrocefalus (nakupljanje tekućine u mozgu). Trebala mu je hitna operacija kako bi mu se spasio život.

Međutim, bolnica u Meksiku u kojoj je dječak bio hospitaliziran nije mogla pružiti liječenje koje mu je bilo potrebno. Doktori su mu davali između 15 dana i mjesec dana života.

Roditelji nisu mogli pronaći rješenje u Meksiku. “Jedino rješenje koje su nam ponudili bilo je ostaviti ga u hospicijskoj njezi.” Međutim, bolnica São João de Deus, u Barceloni, ponudila mu je operaciju jer su imali tehnologiju potrebnu za liječenje ove vrste tumora.

Stoga su se Oliverovi roditelji odlučili boriti za sinov život.

Liječnici su otkrili tumor na mozgu
Snimka zaslona: YouTube/La Vanguardia

“Umjesto da sjedimo u kutu i plačemo, pokrenuli smo kampanju za prikupljanje novca kako bismo mogli odvesti našeg sina u Španjolsku.”

Anonimni darivatelj

Veliko iznenađenje uslijedilo je kada je španjolski biznismen koji je živio u Meksiku pročitao vijest o Oliveru u novinama u Španjolskoj. Duboko dirnut pričom, “stupio je u kontakt s nekoliko ljudi dok nije upoznao mog brata Davida, koji živi u Granadi”, kaže Alejandro.

Ovaj biznismen, koji ne želi otkriti svoje ime, ponudio je platiti 196.400 eura za prijevoz Olivera u Španjolsku u specijaliziranom zračnom vozilu.

Alejandro, dječakov otac, razgovor s biznismenom opisuje kao nešto nevjerojatno što se dogodilo “nakon mnogo neprospavanih noći”. Bila je to “veza puna povjerenja, kao da smo prijatelji cijeli život”.

“Samo mi reci kome moram platiti. Ne brini za novac. U redu je i nema na što bolje da ga potrošim”, riječi su koje je Alejandro čuo s druge strane slušalice i koje su mu vratile nadu. “Ne želi da dajemo više detalja o njemu; to je jedino što me je tražio u zamjenu za plaćanje aviona za našeg sina”, pojašnjava Alejando.

Alejandro je na kraju letio komercijalnim letom za Barcelonu jer je samo jedna osoba mogla ući u ambulantno vozilo s Oliverom. Lena, njegova majka, bila je ta koja ga je pratila.

Operacija i liječenje u Barceloni

Oliver je primljen u bolnicu São João de Deus u Barceloni. Liječnici će morali napraviti pretrage, otvoriti lubanju i izvaditi onoliko koliko mogu, a da ne ozlijede mališana i izbjegnu posljedice. U Meksiku je krajem listopada ublažen hidrocefalus (nakupljanje tekućine u mozgu), koji su liječnici povezali s tumorom, što je omogućilo da se stanje djeteta malo poboljša.

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

Oliver je sada “bolje”, živahniji i pomalo se pokretljiv, no tumor, koji je “jako velik i vrlo je blizu moždanog debla”, još je tu i hitno ga treba operirati kako se ne bi proširio.

Operacija, kojom će se odstraniti što veći dio tumora, trebala bi biti idućih dana.

Za sada se cijela obitelj preselila u Barcelonu. Ne mogu si priuštiti dvije stanarine i prioritet im je spasiti sinov život. Uzbuđeni i puni nade, mogu samo zahvaliti za svu podršku i ljubav koju su primili iz svih krajeva Meksika i Španjolske, te nevjerojatno velikodušnom dobročinitelju koji je sve to omogućio.

Ovaj članak je prvi put objavljen 13. studenog 2022.