Dječak spasio život
Foto: ABC News

Dječak (8) iz Oklahome proglašen je herojem nakon što je spasio život razrednom kolegi tijekom ručka.

Učenik trećeg razreda, Garrett Brown, sjedio je sa svojim prijateljima u menzi kada se njegov razredni kolega, Cashton York, počeo gušiti komadićima piletine, piše ABC News.

Osmogodišnjak je bez oklijevanja priskočio u pomoć

Učiteljica glazbe, Jordan Nguyen, izjavila je da je čula dječje vrištanje i potrčala vidjeti što se događa. Ali kada je prišla stolu, hrana je bila izbačena i Cashton je ponovno disao.

Umjesto da viče, Garrett je skočio na drugu stranu stola, otišao iza Cashtona i napravio nekoliko poteza Heimlichovog zahvata.

Mali heroj rekao je da ga je otac obučavao vještini pružanja prve pomoći

Garrett kaže da je njegov tata taj zahvat činio kad god bi se on gušio, te ga je tako odlučio naučiti u slučaju da se radi o bilo kome drugome.

Prije nekolika dana škola Lakeview Elementary održala je svečanost iznenađenja za Browna, odajući mu počast zbog brzog razmišljanja. Dobio je nagradu za heroja jer je “hrabro skočio u akciju da spasi drugog učenika dok se gušio.”

U nastavku pogledajte kako je izgledao taj događaj.

Predstavnici vatrogasnih i policijskih službi bili su prisutni i pohvalili su Brownovu obitelj, jer je njihovo dijete naučilo zahvat za spašavanje života, nazvavši njegove postupke “brzim i hrabrim”.