Dječak odbija rođendanske poklone – ima veći cilj koji će vas oduševiti

Većina dječaka tražila bi stvari poput video igrica ili nove igračke za svoje rođendane, ali Romario Valentine imao je puno veći cilj koji će vas oduševiti.

Romario živi u Umhlangi u Južnoj Africi. Sa 6 godina glumio je orku u školskoj predstavi, a kada je naučio što znači “ugrožen”, to je promijenio smjer njegovog djetinjstva.

Želi spasiti planet

Od tog trenutka Romario je usredotočen na spašavanje planeta i stvorenja koja ga nastanjuju. Posljednje četiri godine očistio je više od 166 plaža, posadio više od 26 stabala na četiri kontinenta i skupljao novac za financiranje Parka ptica rijeke Umgeni.

Romario je već stekao međunarodno priznanje za svoje napore od Ujedinjenih naroda, National Geographic Kidsa i Global Citizena. Učenik četvrtog razreda također je jedan od 35 aktivista koji su predstavljene u knjizi “What a Wonderful World” Leise Stewart-Sharpe i ilustratorice Lydie Hill.

VIDI OVO: Dječak svakog Božića obilazi grobove beba, a ono što radi tjera suze na oči

Prošle godine Romario je tražio donacije umjesto darova za svoj rođendan. Ove godine je za svoj deseti rođendan pokrenuo prikupljanje sredstava na Backabuddyju za podršku dvjema dobrotvornim organizacijama: Birds of Eden i Zeitz Foundation.

Želi spasiti planet
Foto: Twitter/@ArtistRomario

Birds of Eden je utočište za ptice u Western Capeu, gdje se Romario nada da će izgraditi posebnu volijeru za ugrožene afričke sive papige. Zaklada Zeitz, s druge strane, ima za cilj posaditi milijun stabala akacije tijekom sljedećeg desetljeća kako bi se smanjili učinci klimatskih promjena.

Mala umjetnička duša

Romario je također umjetnik koji voli slikati životinje za koje se nada da će ih sačuvati. Nada se da će njegova priča potaknuti i drugu djecu da se aktivno zainteresiraju za spašavanje našeg okoliša za buduće generacije.

“Želio bih vidjeti Međunarodni dan sadnje stabala gdje se svjetski lideri i organizacije udružuju sa školama i zajednicama kako bi zajedno sadili drveće. Djeca uključena u programe pošumljavanja od malih nogu postat će bolji građani”, smatra Romario.

Mala umjetnička duša
Foto: Twitter/@ArtistRomario

Romario nastavlja sa svojim naporima da spasi Zemlju. Sigurni smo da još nismo čuli posljednje od ovog ekološkog ratnika.