Dječak odbio proslavu rođendana i učinio nešto predivno za svoju zajednicu

Belmond Schwartz zaista je poseban dječak. Odbio je proslavu rođendana i učinio nešto predivno za svoju zajednicu.

Većina djece raduje se proslavi svog rođendana jer će dobiti puno darova, tortu, a možda čak i zabavu s prijateljima. Belmondovi ciljevi su malo drugačiji. Umjesto tradicionalne proslave rođendana, devetogodišnjak iz Mansfielda u Massachusettsu odlučio je učiniti nešto posebno.

Odlučio je pomoći gladnima i beskućnicima

Prije nekoliko godina, Belmond i njegova obitelj otputovali su u Kaliforniju. Vidjevši tamošnju veliku populaciju beskućnika, to je ostavilo trag na njegovom srcu.

“Vidio sam šatore na ulicama i nikad ih prije u životu nisam vidio. Pitao sam roditelje što je to i rekli su mi da si ljudi nisu mogli priuštiti život, pa moraju živjeti u šatorima”, rekao je Belmond.

Kada je saznao da u njegovoj domovini ima gladnih i nezbrinutih ljudi, zakleo se da će učiniti sve što može da im pomogne. Prošle godine, umjesto rođendanskih darova, tražio je donacije u hrani i novcu koje je donirao lokalnim dobrotvornim udrugama za hranu. Njegova je inicijativa bila toliko uspješna da ju je ove godine odlučio učiniti “većom i boljom”!

U čast svog 9. rođendana, koji je slučajno baš oko Dana zahvalnosti, Belmond je obećao da će “pomoći ljudima koji nemaju baš mnogo”. Roditelji Steven i Lily Schwartz pomogli su mu da pokrene neprofitnu organizaciju pod nazivom Belmond’s Wish, a njihov prvi pokušaj prikupljanja sredstava održan je u listopadu.

Prisustvovale su stotine ljudi. Na kraju su prikupili 4000 dolara i kupili hrpu hrane!

Zahvaljujući ovom dječaku, deseci obitelji imat će hranu na stolu ovih blagdana

Tata Steven rekao je da je dobro djelo njihova sina “nevjerojatno ispunjavajuće”.

Sljedeće godine Belmond i njegova obitelj planiraju nastaviti sa svojom misijom punjenja banaka hrane, a naravno, bit će još “veća i bolja” nego ove godine! Kakav dječak! Pozdravljamo njegove napore da nahrani gladne u svojoj zajednici.