Pitala je dječaka zašto baku posjećuje 5 puta na dan, a onda dobila odgovor kojeg nikada neće zaboraviti

Žena je pitala jednog dječaka zašto njezinu baku posjećuje 5 puta na dan, a onda je dobila odgovor kojeg nikada neće zaboraviti!

Darrien Middleton radi kao medicinska sestra, a svoju baku Wilmu voli neopisivo. Iako bi to voljela, ona se o baki ne može brinuti svakog trenutka u danu. No čini se kako baka Wilma već ima skrivenog anđela čuvara ovdje na zemlji.

Baka Wilma se šokirala kada su joj dijagnosticirali rak pluća dvije godine ranije, nakon čega je morala na operaciju uklanjanja jednog plućnog krila. Šest mjeseci kasnije dobila je novi šok kada su joj liječnici priopćili da ima i rak dojke.

„Dva različita raka u manje od godine dana. Ovo su, u najmanju ruku, bile duge dvije godine. Na sreću, ona se i dalje bori“, rekla je Darrien.

Foto: Lovewhatmatters.com

Darrien je svoju baku nagovarala godinama da se useli s njom kako bi joj pomogla u borbi protiv raka. No Darrien kaže kako je baka Wilma tvrdoglava i ne želi napustiti dom u kojem je provela 38 godina.

„Ona voli svoju kuću, svoju neovisnost, svoje dvorište, a pogotovo svoje susjede. Svakog jutra u 6 sati ona se probudi, napravi šalicu kave i ode ravno na trijem.“

Darrien priznaje kako mnogi ljudi ne bi imali pozitivne riječi za zapušteno susjedstvo u kojem živi Wilma, ali to je mjesto na kojem je obitelj pronašla tračak nade u mračnom vremenu. Dobrota njezinih susjeda pravi je blagoslov za baku Wilmu.

„Radim puno radno vrijeme na hitnoj u svom rodnom gradu, i to noćnu smjenu. Samo ta činjenica ograničava mi slobodno vrijeme, a uz to studiram. Ovdje nemamo puno obitelji, pa mi je jako teško redovito (i onoliko koliko bih voljela) provjeravati kako je baka i voziti ju na preglede. Ovdje uskaču njezini predivni susjedi. Oni nekoliko puta u danu provjeravaju kako joj je, i čak su mi pomogli da ju odvezem na kemoterapiju i zračenje. Stvarno, oni su razlog zašto se baka još bori. Ne mogu otići do nje a da ne čujem ‘Hej, gospođo Wilma, kako ste?’ Ona ih zna sve poimence a oni ju poznaju i vole kao i ja.“

Foto: Facebook

Jedan određeni susjed uvijek razveseli baku Wilmu. Caleb, koji ima sedam godina, provjerava ju kada god može.

Baka hrani Caleba kada može i daje mu pažnju koja mu je potrebna. Caleb, zajedno sa ocem i braćom živi kod bake koja je kuću pored.

Darrien kaže kako je Caleb stara duša koju vole svi u susjedstvu, zbog čega je osjećala da treba sa cijelim svijetom podijeliti priču o baki i Calebu. On često sjedi na njezinom trijemu i oni pričaju, ili samo sjede u tišini.

„Moja je baka jako vezana za njega i njihova je veza nevjerojatna. On ne dolazi iz bogate obitelji, ali osjeća se da je odrastao u ljubavi. Odjednom će početi plesati s ludim plesnim koracima, pa će početi pričati koliko voli školu, a može vas i nasmijati do suza. Ovaj dječak zaslužuje ljubav koju dobiva iz te kuće. On se ističe iz prosjeka i u svačiji život donosi puno radosti. Jako sam zahvalna što je tu i za ljubav koju je pokazao mojoj baki. Znam koliko joj je to pomoglo u najtežim danima. On nikada neće znati koliko ga cijenim. Nadam se da će jednoga dana shvatiti koliki je utisak ostavio na njezin i na moj život,“ rekla je Darrien.

Foto: Facebook

Baka Wilma će ići na dodatnih 30 ciklusa radijacije, ali bez obzira na sve, njezina obitelj, susjedi i Caleb navijaju za nju. U gradu Jacksonu u saveznoj državi Tennessee, na trijemu bake Wilme, boja kože ne igra ulogu.

Rod ne igra ulogu, godine ne igraju ulogu. Samo ljubav.

NAJNOVIJE!