Dječak (4) preminuo od gripe jer je majka odbila poslušati liječnika

Od 45 komentara koji su ostavljeni pod njezin post na Facebooku, niti jedan nije sugerirao da potraži pomoć liječnika.

Četverogodišnji dječak preminuo je ovaj tjedan od gripe u Coloradu u SAD-u nakon što njegova majka nije poslušala liječnika iako je dijete bilo bolesno danima.

Umjesto toga, pokušavala ga je izliječiti “prirodnim putem” s pomoću savjeta koje je pronašla u jednoj Facebook grupi koja okuplja ljude koji se protive cijepljenju.

Nedavno se tamo oglasila majka četverogodišnjeg dječaka kojemu nije bila još dijagnosticirana gripa, ali je imao povišenu temperaturu i napadaje.

Drugo dvoje djece imalo je dijagnosticiranu gripu te je liječnik propisao Tamiflu za sve ukućane. Radi se o lijeku koji se najčešće propisuje za liječenje gripe jer ublažava simptome i ubrzava oporavak.

Majka je za liječenje gripe poslušala savjete iz Facebook grupe

No, majka je odlučila sina liječiti uljem peperminta, vitaminom C i lavandom, a kada je vidjela da to ne pomaže, pitala je u spomenutoj grupi na Facebooku što još može napraviti.

VIDI OVO: Majka upozorava na OVE simptome gripe nakon što joj je zdrava 27-godišnja kćer preminula

Od 45 komentara koji su ostavljeni pod njezin post, niti jedan nije sugerirao da potraži pomoć liječnika. Savjetovali su joj da djecu doji i daje im borovnice i timijan, na što je ona zaključila: “Sjajno, probat ću s tim.” No, dijete je u međuvremenu završilo u bolnici te umrlo nakon četiri dana, piše NBC News.

Protivnici cijepljenja šire svoju propagandu putem Facebooka

Protivnici cijepljenja i konvencionalnog liječenja sve češće za širenje svoje propagande biraju Facebook. U sezoni gripe koja trenutačno vlada u raznim dijelovima svijeta, pojavili su se tako i savjeti vezani uz liječenje gripe u grupi “Spriječite obavezno cijepljenje” (Stop Mandatory Vaccination), koja ima više od 178.000 članova u SAD-u.

Inače, ove godine gripa u većoj mjeri od prosjeka pogađa djecu, a do sada je zabilježeno čak 68 slučajeva smrti djece u SAD-u. Iz Odjela za javno zdravstvo i okoliš u Coloradu potvrdili su da je dječak umro od gripe, no nisu imali informacije o tome je li cijepljen protiv te bolesti.

U Hrvatskoj je također od posljedica gripe preminuo osmogodišnji dječak u Splitu koji je dobio encefalitits, prenosi RTL.

PROČITAJTE JOŠ: