Dječak preminuo od gripe
Foto: Freepik.com

Od 45 komentara koji su ostavljeni pod njezin post na Facebooku, niti jedan nije sugerirao da potraži pomoć liječnika.

Četverogodišnji dječak preminuo je ovaj tjedan od gripe u Coloradu u SAD-u nakon što njegova majka nije poslušala liječnika iako je dijete bilo bolesno danima.

Umjesto toga, pokušavala ga je izliječiti “prirodnim putem” s pomoću savjeta koje je pronašla u jednoj Facebook grupi koja okuplja ljude koji se protive cijepljenju.

Nedavno se tamo oglasila majka četverogodišnjeg dječaka kojemu nije bila još dijagnosticirana gripa, ali je imao povišenu temperaturu i napadaje.

Drugo dvoje djece imalo je dijagnosticiranu gripu te je liječnik propisao Tamiflu za sve ukućane. Radi se o lijeku koji se najčešće propisuje za liječenje gripe jer ublažava simptome i ubrzava oporavak.

Majka je za liječenje gripe poslušala savjete iz Facebook grupe

No, majka je odlučila sina liječiti uljem peperminta, vitaminom C i lavandom, a kada je vidjela da to ne pomaže, pitala je u spomenutoj grupi na Facebooku što još može napraviti.

VIDI OVO: Majka upozorava na OVE simptome gripe nakon što joj je zdrava 27-godišnja kćer preminula

Od 45 komentara koji su ostavljeni pod njezin post, niti jedan nije sugerirao da potraži pomoć liječnika. Savjetovali su joj da djecu doji i daje im borovnice i timijan, na što je ona zaključila: “Sjajno, probat ću s tim.” No, dijete je u međuvremenu završilo u bolnici te umrlo nakon četiri dana, piše NBC News.

Protivnici cijepljenja šire svoju propagandu putem Facebooka

Protivnici cijepljenja i konvencionalnog liječenja sve češće za širenje svoje propagande biraju Facebook. U sezoni gripe koja trenutačno vlada u raznim dijelovima svijeta, pojavili su se tako i savjeti vezani uz liječenje gripe u grupi “Spriječite obavezno cijepljenje” (Stop Mandatory Vaccination), koja ima više od 178.000 članova u SAD-u.

Inače, ove godine gripa u većoj mjeri od prosjeka pogađa djecu, a do sada je zabilježeno čak 68 slučajeva smrti djece u SAD-u. Iz Odjela za javno zdravstvo i okoliš u Coloradu potvrdili su da je dječak umro od gripe, no nisu imali informacije o tome je li cijepljen protiv te bolesti.

U Hrvatskoj je također od posljedica gripe preminuo osmogodišnji dječak u Splitu koji je dobio encefalitits, prenosi RTL.

PROČITAJTE JOŠ: