Dječak tvrdi da je otišao u raj i vratio se na Zemlju: Umro je četiri puta, od čega jednom na 15 minuta!

Dječak iz SAD-a tvrdi da je otišao u raj i vratio se na Zemlju, a za sve što je proživio kaže da nema drugog objašnjenja, osim da Bog stoji iza svega što mu se dogodilo.

13-godišnji dječak Trenton McKinnley iz Mobilea, Alabama, preživio je ozbiljne ozljede mozga, a njegova majka Jennifer Nicole Reindl ima jednostavno objašnjenje.

– To je čudo – izjavila je za USA Today, dodajući da je Božja ruka iza svega toga.

Trenton je doživio strašnu prometnu nesreću i bio je toliko blizu smrti da su njegovi roditelji potpisali papire da doniraju dječakove organe.

Ali, dan prije nego što su ga liječnici planirali isključiti s aparata za održavanje u životu, Trenton je počeo pokazivati znakove da je svjestan. Dječak kaže da je otišao u raj i vratio se na Zemlju.

PROČITAJTE: KLINIČKA SMRT: Jesu li raj i pakao prilikom kliničke smrti samo produkt mozga?

– Bio sam na otvorenom polju i išao sam naprijed. Nema drugog objašnjenja osim Boga. Nema druge mogućnosti. Čak su i liječnici to rekli – tvrdi Trenton.

Trentona je u ožujku, dok se vozio u prikolici, udario terenski automobil.

– Pao sam na beton, a prikolica je pala na moju glavu. Nakon toga se više ničeg ne sjećam – ispričao je dječak.

Roditelji su ga odmah prevezli u bolnicu, gdje je ustanovljeno da mu je lubanja pukla na sedam mjesta.

Snimka zaslona

– Umro je četiri puta, od čega jednom na 15 minuta. Posljednji put kad su ga reanimirali nije imao rad moždanih valova, a njegovo srce je kucalo samo zbog adrenalina – napisala je Trentonova majka na Facebooku.

Uslijed zastoja rada srca i nedostatka kisika oštećena mu je funkcija bubrega.

– Liječnici su rekli kada mu srce prestane raditi sljedeći put, morat će ga pustiti da umre, kao i da bih trebala potpisati papire za doniranje njegovih organa kako bi spasili petero djece. Potpisala sam. Znala sam da on ne bi oklijevao da spasi pet života – navela je Jennifer.

Foto: Abc30.com

Ali, prkoseći svim šansama, Trenton se vratio u život. Krajem ožujka njegova majka je navela da je dječak iz stolice bacao loptu u koš. Iako će dječakov oporavak biti težak, ona je puna zahvalnosti.

– Sada je ponovno u svojoj sobi i odmara se, hvala Bogu. Svakog dana je sve bolje, sačuvana mu je memorija i priča sa svojim školskim prijateljima. Toliko sam zahvala što se vratio, Bog je dobar – napisala je Jennifer na Facebooku.

Ovaj članak je prvi put objavljen 28. svibnja 2018.

NAJNOVIJE!