Dječak (9) koji umire od raka je poživio dovoljno dugo da mu se ostvari posljednja želja

Dan prije nego je preminuo, držao je sestricu u rukama s velikim osmjehom na licu.

Liječnici su rekli da 9-godišnji Bailey Cooper nema još dugo vremena. Možda samo nekoliko tjedana ili dana. No dječak s rakom je živio više nego je očekivano, izdržao je kako bi upoznao svoju malenu sestricu.

Britanac Bailey Cooper je možda proveo samo 7 godina na ovoj zemlji, no njegov velik osmjeh će ostati s nama mnogo duže.

Bailey Cooper se razbolio 2016. godine. Liječnici su prvo sumnjali u infekciju, ali se ispostavilo da je riječ o nečemu mnogo gorem – bila je riječ o limfomi, rijetkom obliku raka koji se razvija u mreži žila i žlijezda u tijelu.

Kada su liječnici postavili dijagnozu, Bailey je već bio u trećem stadiju bolesti. Tijekom narednih 15 mjeseci, dječak i njegova obitelj su prošli kroz mnogo uspona i padova.

Na neko je vrijeme njegov rak bio u remisiji. No dok su bili na obiteljskom odmoru, liječnici su nazvali sa teškom vijesti – njegov se rak vratio.

„Liječnici su nas šokirali i rekli da, ako Bailey i preživi, imat će ozbiljne posljedice do kraja života“, rekao je Lee, njegov otac.

Njegova obitelj i liječnici su sve pokušali kako bi ga spasili, uključujući i presađivanje stanica. Bailey je cijelo to vrijeme imao velik osmijeh na licu. Kada su mu liječnici dali samo nekoliko „tjedana ili dana“ života, Bailey je rekao da on nigdje ne ide dok ne upozna svoju malu sestru.

Dječak s rakom je poživio dovoljno dugo da dobije svoju posljednju želju

Liječnici nisu mislili da će se Bailey uspjeti boriti s rakom dovoljno dugo da upozna svoju sestru. No kada je njegova majka rodila u studenom, Bailey je sve iznenadio te je još uvijek bio s njima.

Taj hrabri dječak je živio dovoljno dugo kako bi upoznao sestru, ali joj je ujedno i dao ime.

„Liječnici su rekli da će on umrijeti prije nego se Millie rodi“, rekao je Lee, „No nije. Borio se te je na putu do bolnice rekao da bismo ju trebali nazvati Millie.“

„Nismo mislili da će toliko izdržati, ali je bio odlučan upoznati Millie. Došao je kraj studenog te se Millie rodila. Zagrlio ju je te je učinio sve što bi radio stariji brat – oblačio ju je, kupao i pjevao joj.“

On je samo to i čekao. Nakon što je tako dugo izdržao znao je da je vrijeme da ode u Raj.

„Tren nakon što ju je upoznao, polako je počeo odlaziti. Bilo je vrijeme.“

boy with cancer lived to meet baby sis bailey cooper
Foto: Bristol Love

Maleni dječak s velikim srcem

Bailey je znao da mu je ponestalo vremena. No nije se bojao smrti. Bailey je pokazao hrabrost i promišljenost odrasle osobe.

Baileyeve brige su bile za sve osim za samog sebe. Kada je njegova baka rekla da bi rado mijenjala mjesto s njim, on joj je rekao: „To je jako sebično bako. Imaš ti još unuka za koje se treba brinuti.“

Bailey je napravio planove za svoj pogreb, te je rekao da želi da svi budu obučeni kao super heroji. I iako su znali da Bailey neće dočekati Božić, njegovi su mu roditelji rekli da napravi popis poklona koje želi.

„Znao je da neće biti ovdje za Božić, ali smo ga poticali da napiše popis poklona koje želi iako je rekao da ne želi pisati“, rekla je njegova majka Rachel.

Kada su vidjeli popis poklona, njegovi su se roditelji iznenadili.

„Većina stvari koje je odabrao nisu bile za njega“, objasnio je Lee, „Bile su to stvari za njegovog mlađeg brata Rileya. Sve je odabrao za njega jer je znao da se on sam neće moći igrati.“

Bailey je već primio svoj poklon – upoznao je svoju sestru Millie.

Dan prije nego je preminuo, držao je Millie u rukama s velikim osmjehom na licu – istim osmjehom koji je imao i tijekom svih kemoterapija i tretmana.

„Bailey se smiješio kroz sve to“, Lee se prisjeća, „Uvijek je pravio smiješne grimase i nasmijavao je ljude unatoč boli koju je osjećao.“

Vrijeme za polazak kući

Na Badnjak, okružen obitelji, Bailey je napokon pronašao mir. Otišao je kući biti s Gospodinom.

„Do 11:45 u jutro svi smo bili pokraj njegova kreveta. Znali smo da neće još dugo živjeti. Rekli smo mu da je vrijeme da ode, da može stati“, rekla je Rachel, „Čim smo mu rekli da može stati uzeo je zadnji dah, a samo mu je jedna suza potekla iz oka. Preminuo je u miru.“

boy with cancer lived to meet baby sis bailey cooper
Foto: SWNS

U svojim posljednjim trenutcima, ovaj dječak je mislio samo na druge. Bailey je imao jasne upute za svoje roditelje:

„Smijete plakati samo 20 minuta. Morate se brinuti za Mille i Rileya.“

On je već planirao čuvati svoju sestru kada dođe u raj.

„Želim ostati, ali mi je vrijeme da odem, da postanem njezin anđeo čuvar“, objasnio je s mudrosti koja nadilazi njegovu dob.

Stotine ljudi je došlo na pokop u kostimima super heroja kako bi mu odali počast. Proveo je samo 9 godina na ovoj zemlji, ali je živio dovoljno dugo da ima velik utjecaj na svijet oko sebe.

„Tužni smo, ali smo ujedno sretni što više nije u bolovima“, rekao je Lee, a Rachel je dodala: „Najteže je živjeti bez njega.“

Molimo se za ovu ožalošćenu obitelj.  Neka nađu utjehu u saznanju da je njihov dječak sada zdrav u raju i da će ih tamo čekati.