Dječaku ugradili čip u mozak kako bi mogao prepoznati roditelje

Harley Bond iz Velike Britanije ima tek pet godina, a podvrgnut je medicinskom ispitivanju u bolnici “Great Ormond Street” nakon što su mu liječnici s tri godine dijagnosticirali Sanfilipov sindrom, rijedak oblik dječje demencije. Naime, u mozak su mu ugradili čip jer je izgubio pamćenje, pa ni svoje roditelje više nije prepoznavao.

Roditelji su se šokirali kada su shvatili da ih sin ne prepoznaje

Wayne Bond i Emma Siddal mjesecima nakon dijagnoze bili su shrvani jer su shvatili kako ih njihov sin više ne prepoznaje i ne govori im “mama” i “tata”.

Svakodnevno su gledali vlastito dijete kako mentalno nestaje. No, nakon ugradnje čipa dječak je prepoznano svoje roditelje te mu se poboljšao govor.

VIDI OVO: Ovo je prvi Hrvat koji je ugradio čip u ruku 

Ovaj sindrom pogađa jedno od 70 tisuća djece, a većina njih premine još u djetinjstvu

– Bili smo slomljeni mjesecima kada nas nije mogao prepoznati, borio se da uspostavi kontakt s nama i više nas nije zvao “mama i tata”. Ovaj pionirski zahvat nam zaista daje malo nade za budućnost. Sretni smo što dobro reagira, međutim, svjesni smo da ga to neće izliječiti, ali možda će nam dati nekoliko dragocjenih godina više s našim hrabrim sinom. Nastojimo ostati pozitivni jer djeca s ovim sindromom ne prežive do odrasle dobi pa jednostavno moramo uživati u vremenu koje imamo s njim – rekla je majka, prenosi Metro.

VIDI OVO: Jesu li mikročipovi pod kožom žig Zvijeri?

Ovaj rijetki sindrom pogađa jedno od 70.000 djece, a većina njih premine još u djetinjstvu. Harley je jedno od 22 djece u svijetu kojima je odobreno pionirsko medicinsko ispitivanje koje financiraju američke farmaceutske kompanije.

NAJNOVIJE!