NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjed koji je doživio 109 godina dijeli tajnu zdravog života: Ovo je...

Djed koji je doživio 109 godina dijeli tajnu zdravog života: Ovo je najbitnije!

Djed koji je doživio 109 godina života, a još uvijek živi samostalno, dijeli svoju tajnu dugovječnosti i zdravog života.

Svi se nadaju dugom, zdravom i sretnom životu. Sasvim je prirodno željeti moći uživati ​​u vremenu koje nam Gospodin daje na zemlji. Međutim, bolest i druge neočekivane okolnosti mogu dramatično promijeniti te planove.

Ali jedan čovjek, Vincent Dransfield, ostvario je taj san o dugom, zdravom i sretnom životu. Sa 109 godina Vincent još uvijek živi sam, pere rublje i vozi autoobil, piše Today. Također sam odlazi u kupovinu namirnica i ne uzima lijekove svakodnevno.

Vincent također tvrdi da je odličnog zdravlja i da ne osjeća bolove koji tako često dolaze s godinama.

Osjećam se savršeno, rekao je Vincent.

Djed ima nekoliko savjeta za postizanje dugog i zdravog života

Pradjed sedmero praunučadi, koji je rođen u ožujku 1914. godine, ima nekoliko savjeta i korisnih savjeta za postizanje dugog, zdravog i sretnog života.

Jedan od razloga njegove impresivne dugovječnosti je uživanje u onome što radite u životu i provođenje vremena s prijateljima, smatra Vincent.

Vincent, koji živi u New Jerseyju, bio je član gradske dobrovoljne vatrogasne postrojbe 80 godina i radio je kao upravitelj auto dijelova šest desetljeća.

Vincent je toliko uživao radeći kao upravitelj dijelovima da ga je njegova pokojna supruga prisilila da se umirovi u kasnim 70-ima.

I dalje sam želio raditi, ali mi je žena rekla: ‘Vrijeme je da daš otkaz’, rekao je. Kada je riječ o vatrogascima, Vincent kaže: “Upoznao sam toliko prijatelja.”

Djed ima tajnu sretnog života
Foto: Instagram

Zadržava dobar stav, čak i kada stvari ne idu dobro

Također, Vincent kaže da je zadržavanje dobrog stava, čak i kada stvari ne idu dobro, još jedan ključ za dug život.

“Ostajem pozitivan. Nikada ne razmišljam drugačije kada nešto nije u redu”, rekao je.

Ostati aktivan, a ne nužno i vježbati, također pomaže, kaže domorodac iz New Jerseyja. Navodi da je kao dobrovoljni vatrogasac bio aktivan svaki dan.

Međutim, Vincent baš i nije zagovornik režima vježbanja. Vincentova unuka, Erica Lista, izjavila je da bi ispitivao te ljude koji trče. “Kamo oni idu?”, Erica kaže da bi on pitao.

Nije iskusio nijednu veću bolest

Unatoč njegovim savjetima, Vincent ipak priznaje da je “bio jako, jako, jako sretan u svom životu.” Portal Today izvještava da Vincent nije iskusio nijednu veću bolest u životu. Nikada nije imao rak ili nešto slično.

Vincent je također dodao da je Bog odigrao ulogu u njegovom dugom životu. “Dobro sam i nadam se da me dobri Bog tako čuva”, rekao je Vincent.