Djed je pozvao policiju zbog lopova, nisu mogli ignorirati ono što su zatekli u kući

Samo je htio da policija uhvati lopova

Kada je djed otkrio da mu iz kuće nedostaje alat, nazvao je policiju kako bi prijavio krađu i lopova. Nisu mogli ignorirati prizor koji su zatekli u kući.

92-godišnji Louis C. Hicks samo je htio da policija uhvati lopova, no kada mu se na vratima pojavila policajka Chasity Salazar kako bi prikupila više informacija, počela je inzistirati da mu zaviri u kuću.

Lois je znao da ne može sakriti ono što je radio u kuhinji, no kada su policajci ipak otišli nakon što su vidjeli o čemu je riječ, mislio je da ga više neće posjećivati.

Nije znao da policajka nije bila gotova sa svojim detektivskim radom te je planirala vratiti se s pojačanjem kako bi sanirala eksplozivne posljedice njegove radnje.

Louis je služio svojoj zemlji tijekom Drugog svjetskog rata, ali kada je bila riječ o vlastitim potrebama, on je bio vrlo staromodan. Na svu sreću, policajka Salazar je vidjela sve znakove osobe kojoj je bila potrebna pomoć tako da je odlučila krenuti u akciju.

Snimka zaslona: YouTube

Policajka se brinula za Louisovu sigurnost, ne samo zbog krađe koju je prijavio, nego i jer se grijao na plinski štednjak. Odmah se okrenula kolegama za pomoć, i zahvaljujući Udruzi policajaca, i Humanitarnoj organizaciji Sveti David, uspjela je nabaviti električnu grijalicu za Louisa, i to potpuno besplatno.

VIDI OVO: Djed je kupovao hranu, a unuk je vrištao: Jedna žena je sve promatrala

”Nikada nitko nije ništa učinio za mene”

Louis je zaplakao kada su policajci Salazar i Cadenas ponovno došli u njegovu kuću noseći iznenađenje. Zahvalni je muškarac gutao riječi dok je govorio:

„Nikada nitko nije ništa učinio za mene. Nakon što mi je majka preminula i ostavila dvije sestre u mojoj brzi… nitko mi nikada nije pomogao. Mrzite pitati nekoga za pomoć jer će vas ponekad krivo gledati, a ja sam pravi veteran. Neću pitati. Neću.“

Louis je rekao da je njegov stari grijač progorio pod tako da ga je prestao koristiti. Budući da nije imao mnogo novca, koristio je štednjak na plin kako bi se ugrijao.

Snimka zaslona: YouTube

Policajka Salazar nije samo napravila više nego što je bila njezina dužnost. Ona je bila sretna što može pomoći čovjeku koji je toliko toga učinio za svoju zemlju.

„Ukazao mi je mnogo dobrote, pa sam sretna što mogu služiti drugima, kao što je on služio u ratu, i pomoći im.“

Zajednica se okupila kako bi pomogla Louisu te je jako zahvalan za njihovu velikodušnost.

„To mi znači sve na svijetu. Sve što sam pokušao napraviti od 40-ih. Pitao sam za pomoć. A sada je došla. Bog je dobar.“

Još je pomoći na putu, a policijska postaja u Austinu ima popis svega što Louisu treba, od donjeg rublja i majica do hlača i sl. Sa svom dobrom koje je Louis učinio u prošlosti, napokon je vrijeme da i sam počne primati.

NAJNOVIJE!