Djed s Alzheimerom rijetko priča, no sve se promijeni kada vidi unuku

Djed s Alzheimerom rijetko priča, sve zaboravlja, no čudo se dogodi kada god ugleda svoju šestomjesečnu praunuku.

Tuga se susreće s radošću kada Jamie Glassman i njezin suprug, čiji djed ima Alzheimerovu bolest, svjedoče čaroliji između njihove djevojčice i njezina pradjeda.

Alzheimerova bolest je srceparajuća. Svojim žrtvama krade osmijehe, vrijeme, uspomene, trenutke i riječi – mnogo puta te žrtve nisu čak ni pojedinci pogođeni neizlječivom bolešću.

Ali, usred tuge, ponekad postoje trenuci radosti. Jamie je u svojoj objavi na Instagramu podijelila nekoliko takvih trenutaka.

Jamie i njezin suprug roditelji su dragocjene 6-mjesečne kćeri po imenu Elsa, a nedavno je Elsa prvi put upoznala i tatinog 94-godišnjeg djeda! Elsa, premlada da bi govorila, mazila se sa svojim pradjedom koji ima Alzheimerovu bolest i koji je mjesecima jedva govorio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Good News Movement (@goodnews_movement)

Pradjed je sretan u društvu malene djevojčice

Nešto vrlo posebno dogodilo se dok su beba Elsa i ovaj djed komunicirali. U prvom kratkom videu Elsa položi svoju malenu ruku na pradjedovu i dodiruje njegovo lice. Iako ne govori, čini se da sigurno uživa u društvu. Jamie ga pita što misli o Elsi; a djed izgleda prilično sretan s malom djevojčicom.

U drugoj snimci vidimo djeda koji ima Alzheimerovu bolest kako ljubi bebino čelo. Elsin tata komentira svom djedu kako je sladak trenutak – kako ga beba gleda. Jasno je da Elsin otac gaji ogromnu ljubav prema svom djedu, koji mu je najvjerojatnije bio vrlo važna osoba u životu.

Kaže starijem gospodinu da ga beba voli i tada progovara ovaj čovjek koji mjesecima nije progovorio!

Elsin pradjed joj kaže da i on nju voli. Stvarno je prelijepo. Svira glazba, a zvuči kao da djed pjeva ili ponavlja frazu. On je jasno u interakciji i prisutan u trenutku!

Usprkos dobnim razlikama i bolestima, ili možda zbog dobnih razlika, njih dvoje su se uspjeli povezati! Posebni darovi vrlo mladih i vrlo starih često se zanemaruju, ali ovdje ne mogu biti očitiji!

Hvala vam što ste ih podijelili s nama, gospođo Jamie!

“Ne zabaci me u starosti:
kad mi malakšu sile, ne zapusti me!” (Psalam 71, 9)