Djevojčica tvrdi kako ju je Bog vodio do napuštenog novorođenčeta u dvorištu iza kuće
Foto: NBC12

Djevojčica kaže kako ju je Bog vodio do novorođenčeta koje je izgorjelo od sunca te je bilo prekriveno kukcima. Pupčana vrpca još je uvijek stajala neprerezana.

Bio je to vruć i sunčan dan u ruralnoj Indiani kada je 9-godišnja Elysia Laub došla do šokantnog otkrića. I da nije bilo ovog plemenitog anđela čuvara, ostavljeno novorođenče ne bi zaslužilo nadimak „Čudesna Jane Doe!“

Nenadano otkriće

Malena se Elysia netom prije ručka igrala u velikom dvorištu obiteljske seoske kuće. Zaputivši se niže prema zabačenijem dijelu travnjaka, primijetila je kako se nešto ružičasto miče u grmlju.

napušteno novorđenče 1
Foto: WLS/CNN

„Samo sam vidjela roze nogice kako ‘mlataraju’.“ – rekla je. „Znala sam da je živo i da imamo nešto. Morala sam odmah djelovati. Znala sam da moram po pomoć.“

Čuvši plač, Elysia je prvo pomislila da je možda čula malenu svinju ili čak nekakvu lutku. Ali, ono što je vidjela nakon što se malo približila bilo je apsolutno šokantno. Ondje je na zemlji ležala napuštena novorođena djevojčica, gola i uplakana!

Odlazak po pomoć

Elysia je odmah pozvala svoju mamu, Heidi, koja je ostala jednako zgrožena nad onim što je njezina malena kći otkrila. Podigla je dijete i umotala je u dječju dekicu prije nego je nazvala 911.

Foto: CBS Chicago
Foto: CBS Chicago

Policija je procijenila kako je beba, sada poznata kao „Čudesna Jane Doe“, ležala na travnjaku barem nekoliko sati. No, to je moglo biti i čitav dan!

Uzimajući u obzir seosku prirodu tog područja, bilo je vrlo lako moguće da maleno dijete ostane neprimijećeno čak i dulje – da nije bilo božanskog posredovanja.

VIDI OVO: Novorođenče je poplavilo, no Bog je poslao policajku da mu spasi život

Stanje napuštenog novorođenčeta

Napušteno je novorođenče izgorjelo od sunca te je bilo prekriveno kukcima. Pupčana vrpca još je uvijek stajala neprerezana, što nas upućuje na činjenicu da je dijete ostavljeno ubrzo nakon poroda.

Srceslamajuće je znati da netko može ostaviti dijete da pati na ovaj način. Međutim, iako pronađena u tako jadnom stanju, djevojčica je bila dobro, zahvaljujući svom malenom anđelu čuvaru.

„Čudo je što se 9-godišnjakinja našla vani i pronašla dijete.“ – rekao je šerif John Buncich.

napušteno novorđenče 3
Foto: CBS Chicago

Sva slava Bogu

Naravno, na dan kada je temperatura dosegla 32° C, ne bi sve ovako završilo da nije bilo malene Elysie. I ovaj slatki heroj točno zna kome pripadaju sve zasluge!

„Da mene nije bilo ondje i da Bog nije mom mozgu govorio, da me mozak nije natjerao da odem tamo,  mi bismo ovog popodneva pronašli mrtvu bebu u dvorištu.“, rekla je Elysia. „To bi bilo puno gore i puno drugačije.“

I majka ove plemenite djevojčice se složila. „Pravo je čudo što smo je pronašli. Bog je zaista moju malenu djevojčicu odveo ondje kako bi spasila ovu bebu. Ona je dobro.“ – rekla je Heidi.

Službe i dalje istražuju u nadi da će saznati tko je ostavio novorođenče u dvorištu. Heidi je poručila da nije samo beba ta za koju je potrebno moliti.

„Da smo izašli van čak jedan sat ili dva kasnije, uzimajući  u obzir vrijeme i temperaturu od 32° C, ona ne bi preživjela.“ – rekla je. „Čudesno je što je preživjela i molim za to da (majka) dobije svu pomoć koja joj je potrebna jer je, očito, i ona povrijeđena.“

„Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim.“ (Ps 91,11).

IZVORGodupdates.com