Djevojčica je u očajničkoj potrebi za molitvom nakon što je upucana u glavu

Desetomjesečna djevojčica je u kritičnom, ali stabilnom stanju i u očajničkoj potrebi za molitvom nakon što je upucana u glavu dok je sjedila u majčinom naručju.

Prema izvješću policijske uprave Fresno 23. lipnja osamnaestogodišnja Deziree Menagh zaustavila se na rođendansku zabavu u ranojutarnjim satima sa svojom desetomjesečnom djevojčicom Fayth Percy.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=612674689199204&set=a.103843543415657&type=3

Dok je bila ondje, naletjela je na muškarca pod imenom Marcos Antonio Echartea, za kojeg policija tvrdi da ga je srela i tjedan dana ranije.

Echartea je navodno pokušao zgrabiti Menagh za ruku i povući je na svoje krilo, no ona se iščupala.

„Nije bilo odnosa. Bilo je vrlo očigledno da je on želio odnos s njom“, izjavio je Jerry Dyer, šef Fresno policijske uprave.

Menagh je rekla drugima kako se Echartea ponašao te kako je ona s vremenom otišla s proslave, zajedno sa svojom kćeri i muškim prijateljem, nakon čega su ušli u vozilo.

https://www.facebook.com/CoryJamesABC30/photos/a.463947917124179/1070649826453982/?type=3

Echartea je išao za vozilom, koje se zaustavilo na završetku ulice te je navodno izvukao pištolj i ispalio tri metka u zatvoreni prozor s vozačeve strane. Jedan od metaka pogodio je desetomjesečnu djevojčicu u glavu, koju je majka držala, no začudo nije poginula.

Vozač je odmah krenuo prema bolnici, ali ga je četiri ulice od mjesta proslave zaustavila policija. Dok su čekali dolazak bolničara, službenici su počeli s mjerama spašavanja života.

U bolnici su liječnici izvadili komadić metka iz Faythine glave. Ona je sada u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Prema Los Angeles Timesu, Echartea se suočava s optužbama za počinjenje kaznenog djela koje uključuje pokušaj ubojstva i prisustvovat će ovaj tjedan na sudu.

Liječnici kažu da je Fayth preživjela barem djelomično i zbog toga što je prozor automobila bio zatvoren. No, ispred nje je dug put oporavka, a njezino preživljavanje je još uvijek stavljeno pod znak pitanja.

WATCH LIVE: Police chief Jerry Dyer provides updates on shooting of 1-year-old, other shootings in Fresno

Objavljuje ABC30 Action News u Nedjelja, 23. lipnja 2019.

Dyer traži od šire zajednice molitve za malenu djevojčicu. „Znam da su roditelji slomljeni“, rekao je.

„Užasnuti su. Držali smo se za ruke u bolnici i molili za dijete te ovom prilikom tražimo da se svi iz zajednice ujedinimo i molimo za potpun oporavak bebe Fayth“.

Šef Dyer dodao je da su Menagh i Faythin otac Bennie Percy ostali s njima dok su se molili za život njihove mlade kćeri.

Izvješće policije objavljeno je na Facebooku i trenutno je preplavljeno molitvama za brz i potpun oporavak ove malene djevojčice.

Mi se pridružujemo molitvama za Fayth i njezinu obitelj u ovom teškom razdoblju.