Djevojčica kojoj je Isus dao posebno srce

Zbog iznimno rijetke bolesti ova 6-godišnja djevojčica rođena je sa srcem koje je izvan njezinih prsa. No, ne samo da ova slatka djevojčica to prihvaća s lakoćom – već prepoznaje Božju svrhu:

„Znam zašto imam srce vani, jer Isus želi pokazati da može napraviti nešto posebno poput mene.“

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Stanje koje je zadesilo ovu malenu Ruskinju po imenu Virsaviya naziva se pentalogija Cantrell, i javlja se otprilike u jednom slučaju naspram milijun rođenih. Za Virsaviyu, to znači da su njezino srce i utroba s vanjske strane njezinih prsa, zaštićena samo tankim slojem kože. Također joj nedostaje prsna kost, trbušni mišići i membrana. Ali ništa od toga ne smeta Virsaviyinoj sreći.

„Moja mi mama stalno govori da voli moje srce i meni se ono stvarno sviđa.“

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ne treba vam puno da shvatite da Virsaviya ima duh koji je snažan i ispunjen vjerom! Njezina mama, Dari, najveći je šampion svoje kćeri od prvoga dana. Dari se borila kako bi pronašla liječnike u Rusiji koji su voljni i sposobni da pomognu Virsaviyi. Na kraju se ova samohrana majka spakirala i koristila sve što je imala kako bi sa svojom malenom kćeri preselila u SAD, te napokon pronašla liječnika u Dječjoj bolnici u Bostonu koji kaže da bi mogao pomoći dragoj djevojčici.

Zbog visokog krvnog tlaka, morat će čekati dvije godine prije nego što liječnik može izvesti operaciju koja je nužna kako bi se osigurao dug život za Virsaviyu. To također iziskuje enormne troškove liječenja, zajedno sa činjenicom da ova majka i kćer, kao Ruskinje, nemaju osiguranje. No, za njih dvije otvorena je web stranica za prikupljanje sredstava, ali Dari točno zna u koga staviti svoje pouzdanje:

„Vjerujem da će ju Isus izliječiti.“

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Virsaviyino stanje uzrokuje da je djevojčica vrlo osjetljiva na hladno, stoga su ona i njezina majka preselile na Floridu dok čekaju na sredstva i pravo vrijeme za operaciju. A Bog je definitivno na djelu! Virsaviyinu priču podijelio je NBC Miami, i to je donijelo mnoge donacije. Jedan dobri Samaritanac preko interneta je kontaktirao stanicu, ostavljajući im do znanja da žele pokriti preostali dio potreban za operaciju i biti sigurni da malena Virsaviya dobije pomoć koju toliko očajnički treba!

„Ovdje nije moja obitelj. Samo smo ja i Virsaviya, ali sada se osjećam kao da imam obitelj, jer se mnogo ljudi upravo brine o nama. Vole nas. Žele pomoći“, rekla je Dari.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Spoznaja da Isus ima sve pod kontrolom omogućuje Virsaviyi da bude samo malena djevojčica i da radi ono što voli, kao što opisuje:

„Volim crtati Isusa, ponije i anđele… ne idem na balet, ali želim vježbati kod kuće.“

Nastavite moliti za ovu slatku djevojčicu i njezino veoma posebno srce.

Priredila i prevela: Vesna L.

NAJNOVIJE!