Djevojčica odlučila izrađivati i prodavati narukvice kako bi pomogla bolnici u kojoj se nekoć liječila

Hayley Orlinsky oduvijek je bila poduzetna djevojčica. Prije otprilike tri godine prodala je najviše kolačića u svojoj izviđačkoj skupini. Ipak, njezino najveće postignuće do sada pomoglo je bezbrojnim ljudima u Chicagu i šire.

Od početka pandemije Hayley je čula priče o bolnicama koje imaju manjak osobne zaštitne opreme (OZO). Nakon što su je naučili važnosti ljubaznosti, djevojčica je odlučila uzeti stvar u svoje male ruke izradom i prodajom narukvica.

Narukvice su postale jako tražene

“Kada sam imala 3 godine, maltretirali su me jer sam bila najmanje dijete u grupi. Moja mama je napisala knjigu o tome i to je bio trenutak kada sam shvatila da želim širiti dobrotu posvuda”, rekla je Hayley.

Ono što je započelo kao zabavan hobi s ciljem prikupljanja 200 dolara, brzo se pretvorilo u puno više. Glas o Hayleynom poslu proširio se daleko i, prije nego što je shvatila, njezine su narukvice prodavane u Italiji i istaknutim osobama, poput gradonačelnice Chicaga Lori Lightfoot, pa čak i članovima iz Chicago White Soxa.

Narukvice su postale jako tražene
Foto: Facebook/Lori Orlinsky

I drugi su se uključili

Njezine su narukvice zapravo postale toliko tražene da je morala angažirati druge da joj pomognu u izradi, uključujući i svoje prijatelje iz ljetnog kampa.

“Svaki dan su kampisti imali izbor pomoći Hayley u izradi narukvica, a ona bi se vratila kući sa stotinama”, rekla je Lori. “Bilo nam je od velike pomoći.”

Hayley je dodala: “Da, jer smo tada bili stvarno u stisci.”

Nije uvijek bilo lako držati korak s narudžbama, ali sve se isplatilo jer su sredstva donirana Dječjoj bolnici Lurie, bolnici u kojoj je Hayley provela neko vrijeme neposredno nakon rođenja.

VIDI OVO: Djevojčica (3) se odlučila pomoliti Bogu, a snimka je rastopila mnoga srca

“Ova sredstva omogućuju bolnici da koristi novac za različite stvari”, rekla je Tracey McCusker, pomoćnica ravnatelja bolničke zaklade. “Definitivno je bilo potrebno u trenutku kada smo zaista trebali brzo reagirati na Covid-19.”

Hayley, njezina obitelj i prijatelji vrijedno su radili cijelu godinu kako bi prikupili što više novca, a do 28. ožujka 2021. uspjeli su doći do 50.000 dolara! Ne samo da je to pomoglo zdravstvenim radnicima u nabavi osobne zaštitne opreme.

I drugi su se uključili
Foto: Facebook/Lori Orlinsky

“Njezina podrška pomaže, naravno, unutar naše bolnice, ali ja bih rekla i našoj široj zajednici”, rekla je Tracey.

Iako Hayley više ne izrađuje narukvice, ne zna se što će biti sljedeće od ove male djevojčice dobrog srca koja jednostavno voli pomagati drugim ljudima.

NAJNOVIJE!