Djevojčicu (12) su oteli i zlostavljali nepoznati muškarci, a onda su je okružili lavovi i učinili nešto nezamislivo

Djevojčicu koju ima samo 12 godina su oteli i zlostavljali nepoznati muškarci. Nakon otmice su je okružili lavovi i učinili nezamislivo.

U mnogim državama djevojčice i žene su primorane živjeti u strahu od toga da će biti otete i natjerane na brak sa strancem.

To se dogodilo u Etiopiji na jesen 2015. godine, kada je skupina od sedam muškaraca otela djevojčicu kako bi ju natjerali da se uda za jednog od njih.

Ali ono što nisu znali je da su tri lava promatrala taj incident – i da uskoro dolaze spasiti djevojčicu.

Djevojčica je nestala već mjesec dana kada ju je policija uspjela locirati. Kada su došli na to mjesto, nisu mogli vjerovati svojim očima jer su oko 12-godišnje djevojčice bila 3 lava. Ali lavovi se nisu spremali da je napadnu. Umjesto toga, čuvali su je.

Dogodilo se da su lavovi prepali muškarce koji su oteli djevojčicu i ostali s njom pola dana.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

To je vjerojatno spasilo njezin život, jer se često događa u Etiopiji da djevojčice budu silovane i pretučene dok ne prihvate brak.

Ovo je oduševilo cijeli svijet, jer bi lavovi inače napali i pojeli djevojčicu. Što je onda bio uzrok da je štite? Stručnjak za divlje životinje Stuart Wiliams ima teoriju.

“Plač djevojčice su sigurno zamijenili s glasovima mladunčeta lava, što može objasniti zašto je nisu pojeli,” kaže Stuart za NBC News.

Djevojčici su tretirali rane, ali oporavak od šoka same otmice će duže trajati. Četvoricu otmičara su uhitili, ali ne zna se jesu li ostali uhvaćeni.

Životinje su stvarno nevjerojatna stvorenja – mi ljudi možemo puno toga naučiti od njih.

Bog ponekad koristi i životinje kako bi zaštitio one koje voli.

NAJNOVIJE!