Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju – roditelji sada šalju upozorenje drugima

Djevojčicu koja je progutala malu bateriju su hitno odvezli u bolnicu radi operacije, ali bilo je prekasno.

Nevjerojatno je da nešto tako malo može dovesti do velike tragedije. Jedna je obitelj izgubila svoju malu djevojčicu zbog progutane baterije, i to svega nekoliko dana nakon Božića.

„U subotu je sve bilo u redu“, prisjetila se baka, „to je bio savršen Božić“.

Djevojčica Brianna je bila malo čudna tih dana, ali te je kobne nedjelje počela povraćati krv a tijelo joj je poplavilo. Obitelj živi na selu daleko od grada i liječnika, pa je hitnoj pomoći trebalo dugo vremena.

Roditelji su ju hitno odvezli u najbližu bolnicu, a rendgen je pokazao da je djevojčica progutala malu, okruglu bateriju koja je iscurila u njezino tijelo. Nitko nije siguran kada se to dogodilo, ali liječnici su procijenili da je bateriju pojela oko 6 dana prije smrti.

Djevojčicu su hitno odvezli u drugu bolnicu radi operacije, ali bilo je prekasno. Šteta je bila nepopravljiva.

„Operirali su ju dva i pol sata, ali nisu mogli spriječiti krvarenje. Procijenili su da je baterija preko jednjaka iscurila i oštetila arteriju“, rekla je baka.

Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju 1

Ispostavlja se da je gutanje satnih baterija čest slučaj – samo u SAD-u godišnje djeca progutaju oko 12 000 baterija. Oko 15 djece je preminulo, a 101 dijete je pretrpjelo teške posljedice.

Baterije uglavnom prođu kroz tijelo bez velike štete, ali postoje i izuzeci ako baterija zapne negdje u probavnom sustavu, može se otvoriti i ispustiti nagrizajuće tvari koje uzrokuju teške kemijske opekotine.

Bilo bi najbolje da ovih baterija nema, ali nalaze se svuda jer su potrebne u raznim uređajima, a dolaze u raznim veličinama.

Nalaze se u daljinskim upravljačima, kamerama, satovima, kalkulatorima, termometrima, električnim četkicama itd. Mogu biti štetne i ako ih dijete ukloni iz uređaja i stavi u nos ili uho, a oni vole dirati po svemu.

Liječnici isto tako savjetuju odrasle da ne ližu baterije kako bi ih provjerili.

Ovaj članak je prvi put objavljen 6. studenog 2019.

NAJNOVIJE!