Djevojčica (8) preminula jer joj liječnici nisu otkrili da pati od teške bolesti

Osmogodišnja Darcy McGuire iz Škotske preminula je zato što liječnici godinama nisu mogli utvrditi da pati od teške bolesti, dok su njezine nepodnošljive bolove objašnjavali rastom kostiju.

Djevojčica se razboljela kad je imala tri godine, a liječnici su tek u siječnju ove godine shvatili da boluje od hordoma, rijetkog oblika raka, koji napada lubanju i kičmu. Njezinoj majci Carol Donald (38) tada su rekli da je bolest u završnom stadiju, piše The Mirror.

– Da je bolest otkrivena ranije, Darcy bi sigurno imala šanse da pobijedi tu surovu bolest – napisala je njezina majka na Facebooku, gdje s oprostila od kćerkice.

Carol je shvatila da nešto nije u redu kada je ugledala čvorić na Darcynoj kičmi, ali su je liječnici uporno uvjeravali da nema razloga za brigu, čak i kada je djevojčica počela slabiti.

Djevojčica (8) preminula jer joj liječnici nisu otkrili da pati od teške bolesti 2

VIDI OVO: Djevojčica umrla nakon alergijske reakcije na zubnu pastu

Mislili su da su bolovi posljedica naglog rasta. Međutim, stanje djevojčice se pogoršavalo sve više i svaki dan bi se srušila na pod. U siječnju prošle godine, liječnici su najzad utvrdili da ima vrstu raka koja godišnje pogađa jedno u dvadeset milijuna djece.

Bez liječenja, bolest se proširila na rebra, pluća, lubanju, šaku, ruke i noge. Osim toga, otkrili su joj tri velika tumora na kičmi i prsnoj kosti. Liječnica koja je dijagnosticirala bolest nije mogla vjerovati da ona nije ranije otkrivena.

– Bila sam tako bijesna i očajna, jer sam oduvijek znala da je u pitanju nešto važno – kaže njezina majka, dodajući da je uvijek bila potpuno iskrena prema Darcy, kako je ona znala da će umrijeti i da su zajedno planirale pogreb.

https://www.youtube.com/watch?v=fqs_kdYJ3Bc