Djevojčica je odmah skočila u pomoć i brzom reakcijom spasila trogodišnju sestru Kali od utapanja. Kali je na sebi imala kolut za plivanje, ali se prevrnula.

Jayla Dallis (10) i njezina sestra Kali (3) nalazile su se u kompleksu Savoy u Chambleeu (Georgia) kada je Jayla primijetila da se Kali nalazi pod površinom vode i bori za zrak.

Djevojčica nije oklijevala niti trenutka već je odmah skočila u pomoć i brzom reakcijom spasila trogodišnjakinju od utapanja. Na snimci je vidljivo da je Kali na sebi imala kolut za plivanje, ali se prevrnula.

U dramatičnom pozivu upućenom hitnoj službi, rečeno je da se dijete za zrak borilo dvije minute.

“Bila je teška, pa sam je morala povući za kosu i onda sam je uhvatila za struk i povukla je na površinu”, rekla je Jayla u razgovoru za ABC News.

Hrabra djevojčica spasila trogodišnju sestru od utapanja u bazenu
Foto: screenshot ABC News

Policijski narednik Ed Lyons bio je jedan od prvih na mjestu događaja i nije mogao ne pomisliti na vlastitu šestogodišnju kćer.

“Vidio sam svoju malenu curicu kako leži tamo, u istom kupaćem kostimu i s malenom punđom. Ali, moraš to izbaciti iz glave i napraviti ono za što si treniran”, prenosi MSN.

Kalina teta i menadžer apartmana, izmjenjivali su se prilikom oživljavanja djevojčice prije nego li je Kali u kritičnom stanju prevezena u bolnicu.

Uskoro su Jayla i mama stigle u bolnicu, a doktori su im rekli da nisu sigurni hoće li trogodišnjakinja preživjeti. Na sreću, dva tjedna nakon ovog incidenta, mediji pišu da je Kali stabilno.

“Ovo je nevjerojatno, ovo je čudo. Ne skidajte pogled s djece, budite oprezni i pazite svoju djecu”, kaže Kaliina mama.

Reci što misliš