Djevojčica umrla jer liječnici nisu vjerovali roditeljima
Snimka zaslona

Djevojčica iz Australije je umrla nakon gutanja baterije jer su liječnici odbijali na rendgenu provjeriti je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Znala sam da nam neće vjerovati. Svaki put smo došli s dokazima i svaki put su ih zanemarili, izjavila je majka Allison Rees.

Isabella Rees imala je tek 14 mjeseci kada je umrla 4. veljače 2015., a u istrazi se saznalo da ju je majka Allison odvela u bolnicu Melbourne’s Sunshine tri puta u samo dva tjedna kako bi provjerili je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Na sudu je izjavila da su doktori, unatoč simptomima koji su uključivali pocrnjelu stolicu, rekli da će beba, što god da je u pitanju, uskoro probaviti i da će normalno iz nje izaći.

Foto: Pixabay

Isabellin otac, Robert Rees, na sudu je svjedočio da je 16. siječnja 2015., kad su prvi put otišli u bolnicu s Bellom, napomenuo liječnicima da je vidio svoje dijete kako se igra s baterijama.

Tijekom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njezina majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju liječnici neće slušati i da će ih poslati doma. Obitelj je također izjavila da im je žao što nisu više znali o posljedicama gutanja baterije za dijete.

Nakon smrti Isabelle roditelji su pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog djeteta, već educirati ljude o tome koliko su opasne za djecu, prenosi 24sata.

– Sve bismo dali da dobijemo još jednu priliku čuti tvoj glas, osjetiti tvoj poljubac i vidjeti te kako rasteš. Naša srca su slomljena. Volimo te Bella – napisali su žalosni roditelji u svojoj objavi na društvenoj mreži.