Djevojčica je vidjela 'čovjeka koji spava na podu'
Snimka zaslona

U središtu ove priče je 4-godišnja Caleigh Concannon. Ona zaslužuje svaku pohvalu i priznanje. 

Caleigh je voljela pse od kada se rodila, a to je naslijedila od svoje mame, Heather, koja isto jako voli pse te sa svojom malenom kćeri volontira u Golden Opportunities for Independence – farmi koja trenira pse kako bi služili u raznim djelatnostima dok su još jako maleni. 

Cilj te farme jest dati osobama s poteškoćama osjećaj samostalnosti i mogućnosti za ispunjen život pun ljubavi, a sve uz pomoć životinje. Farma ujedno i uzgaja te malene pomoćnike. 

Uzgajanje i treniranje životinja jako je skup posao tako da se farma oslanja na volontere kao što su Caleigh i njezina majka. 

„Tamo neki čovjek spava na podu“

Prvi dan volontiranja na farmi Caleigh je pitala mamu da ode na toalet. Budući da je znala gdje je, nakon majčinog dopuštenja, Caleigh je otrčala prema toaletu. Caleigh je tamo vidjela nešto vrlo neobično te je odmah otrčala mami. Rekla je: „Tamo neki čovjek spava na podu“. Heather je znala što to znači te je odmah krenula u akciju. 

Ispostavilo se da je taj čovjek Michael Flynn, voditelj farme. No, on nije spavao, nego je imao napad epilepsije. 

Na svu sreću, malena Caleigh je znala da nešto nije u redu i da odmah treba zvati pomoć jer joj tata ima dijabetes tako da ju je majka naučila kako mu treba pomoći kada ponekad padne u nesvijest.

Obitelj je s njom razgovarala o takvim situacijama. Znala je da kada netko „spava“, to može značiti da je osoba bolesna i da joj treba pomoć. U takvom je stanju djevojčica i našla Michaela te je odmah shvatila da nešto nije u redu. 

Djevojčica je znala kako treba reagirati

Bogu hvala što je Caleigh znala postupiti u toj situaciji inače je sve moglo puno gore završiti. 

„Jako sam ponosna na nju. Zadivio me njezin osjećaj odgovornosti i ozbiljnost reagiranja u toj situaciji“, rekla je Heather. 

Sve osobe upletene u tu situaciju, uključujući i policiju, bile su tako ponosne na Caleigh da je dobila službenu nagradu za hrabrost. 

Načelnik policije je rekao: 

„Situacija je mogla biti puno gora da nije bilo nje. Ona je pravi heroj“. 

Caleigh je za svoju hrabrost dobila i par ulaznica za kino, što će, budući da ima samo 4 godine, mnogo više cijeniti. Mnoge odrasle osobe ne bi mogle ostati smirene kao Caleigh što ju čini još većim herojem.