Djevojka (28) dobila rak krvi, a sada otkriva prvi znak upozorenja

28-godišnja djevojka iz Velike Britanije je dobila rak krvi poznatiji kao Hodgkinov limfom, a sada otkriva prvi znak upozorenja.

Courtney Wilson-Calder iz Velike Britanije početkom ove godine primijetila je izbočinu na vratu, ali kada je o tome obavijestila liječnika, rečeno joj je da su to samo „otečeni limfni čvorovi“.

Kako je kvrga rasla i postajala sve bolnija, Courtney je poslušala svoj instinkt i obratila se specijalisti, koji joj je rekao da bi to mogao biti rak.

– Laknulo mi je. Udala sam se za čovjeka svojih snova, ali nismo očekivali ono što je uslijedilo, ispričala je.

Nažalost, Courtney je otkrila još jednu kvržicu na vratu i nakon biopsije, dan prije njenog 28. rođendana, dijagnosticiran joj je Hodgkinov limfom, jedna vrsta raka krvi. Ta bolest, koja čini manje od jedan posto svih novih slučajeva raka, razvija se u mreži krvnih žila i žlijezda koje su raširene po cijelom tijelu.

– Simptome limfoma može biti teško dijagnosticirati i prepoznati. Uskoro ću započeti s liječenjem. Pozitivna sam i spremna da dam sve od sebe, ali želim potaknuti druge da provjere svoje kvržice i vjeruju svom instinktu, dodala je.

Točan uzrok Hodgkinovog limfoma nije poznat. Može se razviti u bilo kojem uzrastu, ali uglavnom pogađa osobe u uzrastu od 20 do 40 godina kao i starije od 75 godina.