Djevojka (17) je iz svog automobila čula pucnjavu – zaprepastila se kada je otvorila vrata

Ova hrabra djevojka je iz svog automobila čula pucnjavu te se zaprepastila s prizorom koji je vidjela kada je otvorila vrata. 

Dana 1. listopada Ava Donegan, 17-godišnja srednjoškolka i njezina prijateljica bile su u kupovini u Excelsior Springsu, gradu u okrugu Clay, Missouri, kada su iz svoga automobila svjedočile pucnjavi. Policijskog službenika Andrewa Stotta iz Excelsior Springsa dvaput je upucao i ranio osumnjičenik za kojeg je izdan nalog za uhićenje.

Djevojka je pružila prvu pomoć policajcu

Ozlijeđeni policajac, nakon što je ranjen, potrčao je prema vozilu u kojem je bila Ava. Iako je to bio veliki rizik za nju, priskočila je u pomoć. Nije znala hoće li biti ispaljeno još metaka, ali je vidjela da policajcu treba pomoć, jer je ranjen u desnu i lijevu ruku.

Policajac je pokazao gdje treba podvezati. Srećom, Avin otac bio je medicinski tehničar na intenzivnoj njezi te ju je naučio kako pravilno podvezati ozlijeđeni dio tijela. Njezine brze akcije spasile su ga tog dana.

“Kada je policajac rekao: ‘Možete li mi pomoći s mojim podvezom?’, rekla sam: ‘Apsolutno, mogu vam pomoći.’ Bilo je stvarno korisno dobiti to znanje od tate”, rekla je 17-godišnja Ava. Također je odmah nazvala policiju da dođu na mjesto incidenta.

Djevojka (17) riskirala život kako bi pomogla ustrijeljenom policajcu
Snimka zaslona: YouTube

Ava je primila odlikovanje

Nakon incidenta, Ava je na posebnoj svečanosti odlikovana s pregršt nagrada za svoju hrabrost. Gradonačelnica Excelsior Springsa, Sharon Powell, također joj je uručila stipendiju od 2000 dolara.

U nastavku pogledajte kako je izgledala svečanost dodjele priznanja.

Na svečanosti, dok je ponizno primala priznanja, Ava je rekla: “Još uvijek mislim da bi to bilo tko učinio. Ali jako sam zahvalna što sam ovdje.”

Što se tiče policajca, on se polako oporavlja nakon višestrukih operacija nakon pucnjave. Osumnjičenog Carla Carrela smrtno su ustrijelili drugi policajci u pucnjavi kasnije tog dana.