Tajni neprijatelj koji može ubiti vaš brak brže od preljuba

Što zaista truje brak više od ičega? Postoji tajni neprijatelj koji može ubiti vaš brak brže od preljuba ili drugih problema.

Svaki put kada smo ja i moja supruga okrenuli leđa konfliktu umjesto da smo razgovarali o problemima, postali smo žrtve tajnog neprijatelja koji se skriva u svakom braku, piše bloger John Weirick.

Ne, to nije vaš supružnik; to je potisnuti i neriješeni konflikt, nešto što niste raščistili između sebe.

Možete biti neusuglašeni oko boje kuhinje, o najboljoj školi za vašu djecu, čak i o određenoj crkvenoj denominaciji ili političkoj stranci. Te neusuglašenosti mogu izazvati neugodnosti i žustre debate s vremena na vrijeme, no one neće uništiti vaš brak ako im vi to ne dopustite.

Neriješeni konflikt je otrov

Taj neriješeni konflikt može trajati dok ste živi. Možete se složiti da se ne slažete i nastaviti dalje. Ali neriješeni konflikt je otrov koji polako i potajno ulazi u svaku poru vaše veze.

VIDI OVO: 3 razloga zbog kojih se vrijedi boriti za vaš brak

Ako mu ne posvetite pažnju, takav konflikt će pretvoriti pretpostavke u optužbe i optužbe u dokaze. To je slično kao da izričete presudu osobi koja nije ni znala da je trebala biti na sudu.

Neizraženi konflikt vrlo brzo može postati vrlo praktičan i osoban.

Napetosti rastu dan za danom, a uzrok su neizrečene iritacije koje će upropastiti dobra iskustva koja vaša obitelj želi stvoriti. Vaše raspoloženje opada kada se ne želite ispričati i zakopati ratnu sjekiru. Zaboravite na smijeh i seks kada se vi ili vaš supružnik osjećate zanemareno u braku.

Kada dozvolite da krivnja zbog prošlih pogrešaka preraste u sram, nećete željeti ni pokušati popraviti se i biti bolji supružnik. Sram razdvaja supružnike govoreći da ste vi loša osoba, a ne da je samo vaše djelo loše.

Taj sram se ovjekovječuje jer postaje kao zatvor. Vi ne znate put prema slobodi, a vaš vam supružnik ne pomaže da ga pronađete tako da vi počinjete vjerovati da ste zaslužili tu kaznu jer ste loša osoba.

NAJNOVIJE!