Djevojka (15) izvršila samoubojstvo, obitelj se šokirala kada je doznala razlog

Djevojčica Millaray Cattani (15) izvršila je samoubojstvo 14. travnja u Puerto Deseado u Santa Cruzu. Obitelj se šokirala kada je doznala zbog čega je to učinila.

Odluka tinejdžerke da se ubije šokirala je njezinu obitelj koja nije mogla naći objašnjenje što se dogodilo i zašto je to učinila, imajući u vidu da im nikada nije rekla da ima bilo kakve probleme.

Nakon što su pregledali njezine osobne stvari, pronašli su naznake da je maloljetnica zlostavljana prije oko dvije godine.

Njena sestra je uvjerena da su je te traume navele na samoubojstvo i zahtjeva od tužiteljstva da detaljnije istraže ovaj slučaj.

– Provjerili smo njene bilješke, njene dnevnike i bilježnice. Njeni prijatelji su nam također rekli što znaju. U svibnju 2019. Millaray je pretrpjela seksualno zlostavljanje od strane starije osobe, čovjeka koji je imao sposobnost natjerati je da povjeruje u to da je u vezi sa njom i da je to što joj je radio, sasvim u redu – rekla je sestra žrtve Ayelén Cattani na konferenciji za medije, prenosi Cronica.

VIDI OVO: Je li samoubojstvo neoprostivi grijeh?

Ona je istakla da je njena sestra vjerojatno bila u takozvanom Stokholmskom sindromu, odnosno u fazi kada se žrtva zaljubi u silovatelja.

Zaprepašćujuće joj je to da obitelj nije znala sa odnos Millaray i dotičnog čovjeka, a da su neki od njenih vršnjaka znali.

– Ne znam zašto nam nisu rekli za to. Očigledno da djeca imaju neke kočnice prema odraslima i da nam ne vjeruju. Zlostavljanje se dogodilo 2019. godine i Millaray se cijelo vrijeme normalno ponašala. Nakon pandemije saznali smo da se taj čovjek ponovno pojavio u njenom životu i da je nekoliko dana nakon što ga je ponovo vidjela, izvršila samoubojstvo – uvjerena je sestra žrtve.