Doći će Dan Gospodnji

“Ali će doći dan Gospodnji kao lopov u noći (iznenada)” (2 Pt 3,10). Bog koristi vjerne sluge – ponekad one s nacionalnom propovjedaonicom, a ponekad ponizne, nepoznate, skrivene stražare – da iznesu njegove riječi upozorenja.

Jedino će onima koji nisu u ljubavi s ovim svijetom i čeznu za dolaskom Gospodnjim istinski odzvanjati ta poruka u njihovu srcu.

Bog upozorava svoje vjerne tako da kad katastrofa iznenada udari, ne odnese ih strah. Kad se dogode takvi strašni događaji, narod Božji mora znati da ono što se dogodilo nije nesreća ili slučajnost.

Oni moraju imati Kristov mir u svom srcu, znajući da je naš Bog još uvijek gospodar čitavog svemira. Oni uopće neće paničariti kad drugi budu umirali od straha radi strašnih stvari koje će vidjeti da dolaze na zemlju.

Petar ide dalje i kaže: “Nebesa će iščeznuti s velikom lomljavom, počela će se u ognju rastopiti, a zemlja se sa svojim ostvarenjima neće više naći” (2 Pt 3,10).

Kome apostol Petar upućuje ove riječi? Odgovor se nalazi u 2 Pt 3,1: “Ljubljeni, ovo vam pišem.” On se obraća odanom ostatku vjernika. Kad god čujemo riječi poput Petrovih, naš prvi odgovor je da ustuknemo. “Danas je ionako previše loših vijesti. Zašto sad moramo slušati ovakvu poruku? Zašto ne pustiti da se to jednostavno dogodi?” Ali Petar je imao razlog: “Budući da će se ovo sve tako raspasti, kakvi sve onda morate biti svetim življenjem i pobožnošću” (2 Pt 3,11).

U svjetlu iznenadnog raspada svega, Božji ljubljeni narod treba preispitati svoje vlastito ponašanje. Oni koji čekaju ispunjenje biblijskog proročanstva trebaju se suobličavati s Kristom u ponašanju, govoru i mislima. Ne griješite, oganj dolazi. I iz tog razloga trebamo “revno nastojati da bez ljage i mane budemo u njegovim očima u miru” (2 Pt 3,14).

Autor: David Wilkerson