Dok je čistila kuću, uplakana kćerka ju je pozvala u sobu i ostavila bez teksta

Ušla sam u sobu i vidjela sam moju kćer na podu sobe s užasnutim pogledom na licu.

Koliko majke – domaćice imaju vremena za djecu? Ova majka je čistila kuću kada ju je uplakana kćerka pozvala u sobu. Njezine riječi su je ostavile bez teksta.

Prije nekoliko tjedana sam usisavala kuhinju dok mi je ručak bio u pećnici. Pogledala sam i vidjela moje dvije djevojčice kako hodaju prema svojoj sobi pa sam zaključila da imam vremena obaviti još nekoliko stvari dok se one budu igrale.

Nakon što sam završila usisavanje, otišla sam u drugu prostoriju kako bih izvadila rublje iz perilice i složila nekoliko ručnika. Moja me starija kćer počela zvati da joj pomognem s nečim u njezinoj sobi. „Doći ću za minutu“, rekla sam joj dok sam slagala ručnike. „Idem joj pomoći čim završim s ručnicima“, rekla sam si.

Nakon što sam bila gotova, odnijela sam nekoliko ručnika u kupaonicu i vidjela da i nju trebam malo pospremiti. Dok sam spremala, moja me je kćer opet pozvala. „Mama, dolaziš li?“, „Da, dušo, samo još jednu minutu. Moram ovo završiti.“

Prošlo je još nekoliko minuta te sam potrčala do pećnice kako bih provjerila ručak, promiješala sam umak na štednjaku te sam krenula prema sobi svoje kćeri.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

„Pitam se oko čega sada treba pomoć. Voljela bih da može sama raditi mnogo više stvari kako bih i ja uspjela srediti kuću“, pomislila sam.

Ušla sam u sobu i vidjela sam moju kćer na podu sobe s užasnutim pogledom na licu. Brzo je ustala i sakrila ručnik iza leđa, „Mama, jako mi je žao“, rekla je dok su joj suze navirale na oči.

VIDI OVO: 12 ključnih stvari za odgoj djece na kršćanski način

Odmaknula se kako bi pokazala za što joj je točno žao; plava je pasta za zube prekrivala pod i ormarić. Bilo je jasno da je jadnica pokušala očistiti nered, ali znate što se dogodi kada pokušate obrisati taj plavi gel, proširi se posvuda.

Moja prvotna reakcija bila je stroga: „Ma kako se ovo moglo dogoditi?“.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

No ta moja djevojčica… Njezin me je odgovor ostavio bez daha. „Jagoda mi je zapela u zubima i htjela sam ju maknuti. Zvala sam te da mi pomogneš… ali mama, bila si prezaposlena.“

Moje srce je potonulo. Kleknula sam do nje i zagrlila ju. „U pravu si dušo. Mama je bila prezaposlena. Ali nisam trebala biti. Meni je jako žao“. Stajale smo i grlile se još neko vrijeme. „Dođi, idemo ovo zajedno počistiti.“

I tako smo sjedile, majka i kćer, jedna pokraj druge, ribajući. Ona je ribala pod, ali ja, ja sam ribala svoje zaposleno srce majke. I u tom sam trenutku shvatila da još mnogo toga moram očistiti.

Za sve domaćice, jako je tanka linija između obavljanja svih poslova koje smo si zacrtali i dostupnosti našoj djeci kada nas trebaju. Mislim, svi mi trebamo čisto rublje, zar ne? No, incidentom s plavom pastom moja me kćer naučila da uvijek prvo trebam biti majka, a onda se trebam brinuti za sve ostalo u svojoj kući. Zadnja stvar koju želim da mi moja djeca kažu jest da sam prezaposlena.

Autorica: Lauren Eberspacher; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!