mačke produžuju život
Foto: Pixabay

Mačje predenje utječe na zarastanje rana i obnovu kostiju kod ljudi, potvrdili su znanstvenici.

Vjerovanje da su mačke sebične, samožive i samo zahtijevaju maženje i pažnju – nije točna. Istraživanja su pokazala da između njih i vlasnika postoji posebna “ljekovita” veza.

Naime, osobe kojima su mačke kućni ljubimci, rjeđe doživljavaju moždani udar, jer igranje i razmjena nježnosti s njima smiruje organizam. Dokazano je da i djeca koja od djetinjstva rastu uz njih, manje su podložna astmi, piše Uspesnazena.com.

Osim toga, ove slatke životinjice uz bolesnog vlasnika mogu leže danima, čekajući da se ozdravi. Mekane, ritmične vibracije koje ispuštaju dok predu, smanjuju bol i ubrzavaju ozdravljenje. Također su i vrlo zabavne, pa često zasmijavaju vlasnike, poprave raspoloženje i ublažiti stres.

Pripremili smo za vas nepobitne dokaze toga da mačke, ne samo lijepo izgledaju na fotografijama, na slikama, nego doprinose i našem zdravlju.

Mačje predenje utječe na zarastanje rana

Iako znanstvenici još uvijek nisu otkrili kako točno nastaje taj zvuk, svi znamo: mačke predu. To, na neki način, ima blagotvoran učinak na ljudsku sposobnost regeneracije.

Mačke predu u dijapazonu specijalne terapeutske vibracije

Mačka prede na frekvenciji od 25 do 150 Hz (herca). Ovo je baš ta frekvencija na kojoj se najbolje regeneriraju mačji mišići i kosti. Ali, ovi valovi su, također, savršeni i za ljude.

Oni se nalaze u “terapeutskom” opsegu, s medicinske točke gledišta, raspona od 25-150 herca. Ovoj činjenici je posvećeno više studija. Prema tome, mačjim predenjem mogu se izliječiti prijelomi kostiju, oporaviti oštećeni mišići, i čak se osloboditi teškog disanja pri hodanju.

Mačke smanjuju količinu stresa u vašem životu

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka u prosjeku imaju manje simptoma stresa. Na drugom mjestu su vlasnici pasa. Najviše podložni stresu su ljudi bez kućnih ljubimaca.

Mačke mogu smanjiti nastajanje srčanih napada za 40%

Znanstvenici sa Sveučilišta u Minessoti su utvrdili da je prisutnost mačke u kući korisno za vaše srce. U svojoj studiji su otkrili da ljudi, koji nemaju mačku, 40% češće stradavaju od srčanih napada. Zašto?

Evo citata: “Najlogičnije objašnjenje može biti to da su mačke u stanju značajno umanjiti stres, nervozu i zabrinutost, i samim tim, smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti”.

IZVORUspesnazena.com