NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDoktor ju je upozorio da neće dočekati 40. rođendan - danas izgleda...

Doktor ju je upozorio da neće dočekati 40. rođendan – danas izgleda neprepoznatljivo

Nakon što je doktor upozorio da sa svojom kilažom neće dočekati 40. rođendan, Emma Turner je znala kako mora poduzeti nešto drastično da bi nastavila živjeti. Izgubila je 100 kila i napokon preuzela kontrolu nad svojim životom.

Sa 160 kilograma, noseći broj odjeće 62, doktori su je upozorili da je pretila i da njeno tijelo neće još dugo izdržati. S 38 godina Emma Turner su doktori rekli da neće dočekati 40-u. Kada je to čula, samoproglašena “emocionalna prežderačica” obećala je sama sebi da će napraviti zaokret u svojoj prehrani i izgubiti na težini.

Danas 46-godišnjakinja jedva prepoznaje svoju prošlu sebe nakon što je izgubila nevjerojatnih 101 kg.

– Ne mogu vjerovati da sam sebi dopustila da postanem tako velika. Muka mi je čak i razmišljati o tome, moj životni stil je bio nezdrav – izjavila je Ema.

Kada je navršila 16 godina počela je gomilati kilograme. S novim poslom i autom, tinejdžerka iz Melbourna u Australiji prigrlila je svoju novoostvarenu slobodu.

– Odvezla bih se do restorana i uzela za ponijeti što god bih poželjela. U tom trenu je počela moja ovisnost o hrani. Večerala bih sa svojom obitelji, a onda kad bi svi otišli iz kuhinje bi se ušuljala natrag i napravila sebi još tri sendviča koje bih ponijela u spavaću sobu. Te moje večere u samoći su bile pravo emotivno jedenje, jako tajnovito, a to je trajalo godinama – ispričala je Emma, prenosi The Sun.

VIDI OVO: Vježbe za mršavljenje: 7 najboljih vježbi za gubitak kilograma

S 18 godina je imala 100 kilograma

Kad je imala 18 godina, Emma je već imala 100 kilograma i nosila je veličine XL i XXL.

U svibnju 2015. godine, Emma je otišla na djelomičnu gastrektomiju, koja podrazumijeva uklanjanje oko 85 posto želuca, ostavljajući samo mali dio. Nakon operacije se probudila 54 kile lakša, a iako je bila zadovoljna rezultatima, ostalo joj je mnogo opuštene kože koja se morala operativnim zahvatom ukloniti.

U travnju prošle godine imala je još jednu operaciju koja je uključivala uklanjanje kože i zatezanje trbuha, a u ožujku ove godine je ponovo išla na operativni zahvat.