NaslovnicaZdravljeDomaći lijek od kurkume - oporavlja organizam i obnavlja kralježnicu

Domaći lijek od kurkume – oporavlja organizam i obnavlja kralježnicu

Isprobajte domaći lijek od kurkume koji oporavlja organizam i obnavlja kralježnicu, a vrlo je popularan kod doktora ruske alternativne medicine.

Za početak pripremite pastu od kurkume na ovaj način: 40 gr kurkume u prahu, 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do vrenja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina pregusta, dodajte malo vode. Smjesa treba ličiti na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite:

250 ml mlijeka,

2 žlice (40 ml) sirovog (nerafiniranog) bademovog ulja (po želji),

med po ukusu.

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Maknite s vatre i ulijte u šalicu. Dodajte 1 žličicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u hladnjaku.

Gotovu pastu dodajte u vruće mlijeko po 1 žličicu, zajedno s medom i biljnim uljem (po želji).

Važno! Oni koji imaju probleme sa žučnom vrećicom: bolje nemojte riskirati, jer kurkuma ima diuretski učinak.

Što sve liječi kurkuma?

Suvremena znanost, kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti kurkumin alkaloid jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut okus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, potiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Također, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrbež, čisti majčino mlijeko, maternicu i jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavaonici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina curryja, piše Info savjetnik.