Donirala je koštanu srž nepoznatom dječaku, a sada ga je konačno srela

Donacije koštane srži nisu tako česte. Zbog toga je djelo Rachel Buck tako posebno jer je donirala koštanu srž nepoznatom dječaku.  

Rachel se prijavila u National Marrow Donor registar kada je bila na fakultetu. Nedavno je shvatila da odgovara dječaku Jacobu Parryju koji se borio s leukemijom cijeli svoj život. 

Užasno je kada se djeca razbole. Tako da ima smisla što je Rachel odmah odlučila pomoći. To maleno djelo dalo je Jacobu priliku pobijediti leukemiju, a njegovim roditeljima još nade. Kada su se Jacob i Rachel napokon upoznali, Jacobova majka, Kaylie, je bila presretna. 

„Jako smo dugo čekali ovaj dan te smo jako uzbuđeni što ćemo ju napokon upoznati“, rekla je, „Nema riječi kojima joj možemo dovoljno zahvaliti za to što je učinila za nas.“ 

Doniranje koštane srži nikada nije bilo jednostavnije. Stranica Be the Match ima odličan način za spajanje osoba. Zainteresirani sudionici prvo ispunjavaju upitnik. Nije svatko podoban tako da je važno ranije se testirati. 

VIDI OVO: Stariji brat (4) je donirao koštanu srž kako bi spasio braću blizance

Kako izgleda doniranje koštane srži?

Većinu vremena je doniranje koštane srži kao doniranje plazme. No postoji nekoliko slučajeva u kojima će osoba morati primiti anesteziju tijekom postupka. Rachel je navodno radila sa Andy Talley Bonne Marrow organizacijom, koja se povezana s Be the Match stranicom na zanimljiv način. Ta organizacija nastoji potaknuti fakultetske nogometne timove da doniraju srž i da druge potaknu na isto. 

Rachel je priznala da je bila malo uplašena kada je trebala upoznati Jacoba. Jacob je mlad i možda ne može potpuno razumjeti težinu njezinog dara. 

„Bila sam zabrinuta da mu se neću svidjeti“, priznala je. 

Na svu sreću, odlično su se složili, a njihov susret možete pogledati na snimci u prilogu.