Dopustite Bogu da vam pomogne s time

„Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas“. (1. Petrova 5, 7) 

Prije nekog vremena, jedno od moje unučadi upitalo me postoji li više zvijezda na nebu nego pijeska na obali. 

„Zaista ne znam“, odgovorio sam. No evo što znam: Biblija kaže da su Božje misli za nas veće od morskog pijeska (vidi Psalam 139, 18). 

Jeste li u ruku ikada uzeli punu šaku pijeska, da bi vam on iscurio u trenutku kroz prste? Božje misli prema nama veće su od svih tih zrnaca pijeska. Bog misli o nama. On brine o nama. 

Kao što je Isus rekao: „Ne boj se maleno stado, jer vaš Otac uživa u tome da vam da kraljevstvo“. (Luka 12, 32) On je naš Kralj, što govori o Božjoj suverenosti. To jednostavno znači da je Bog u kontroli. On je u kontroli naših života i ništa Ga ne može iznenaditi. Nešto može iznenaditi nas, ali ne i Njega. 

VIDI OVO: Bog brine za vaše probleme i patnje

Ako nešto brine vas, onda to brine i Njega. U Psalmu 119, David je pisao Gospodinu: „Tvoja pravila ostaju istinita do dana današnjega, jer sve služi Tvome planu“ (stih 91). 

S ovime na umu, trebamo baciti naše brige na Boga. To je nešto što trebamo činiti svakodnevno. To može biti nešto što trebamo činiti svakoga sata, jer ponekad nešto bacimo na Boga i onda to odmah uzmemo natrag. 

VIDI OVO: 21 biblijskih stihova o tome kako se Bog brine za vas

Postoje razdoblja u našim životima kada trebamo dolaziti Bogu ponovno i ponovno, ovisno o tome s čime se suočavamo u datome trenutku. Bog govori: „Dopusti mi da ti pomognem s time. Dopusti mi da nosim to što ti nosiš. Daj to meni“. 

„Svu svoju brigu povjerite njemu“, kaže 1. Petrova 5, 7, „jer on brine za vas“. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org