Dragi mužu, ponekad se sve čini kaotično i brzo, kao vjetar koji ne možemo zaustaviti. Vrijeme leti i ja te zaboravim istinski vidjeti. 

Kada stanem i primijetim, vidim oznake života, procese koji su te učinili starijim, jačim i mudrijim. Isti si kao kada smo se vjenčali, ali si ujedno i drugačiji. Odrasli smo zajedno. 

Ponosna sam kakav si i što si postao. 

Vidjela sam te u najboljim i najgorim zdanjima. I ti si mene vidio u najboljim i najgorim izdanjima. Zajedno smo padali i ustajali se te smo se uvijek voljeli – zbog toga mi pripadamo. 

Nekad očekujem sve od tebe. Stvari koje ti ne pripadaju, kao da me usrećuješ, da budem mršava ili savršena. Žao mi je – to nije tvoj posao. Znam da nije. Ponekad, kada sam ljuta na sebe, postanem ljuta na tebe. 

Iskaljujem se na tebi. Kada se mučim, kada sam tjeskobna ili depresivna preokrećem očima i zurim u tebe kada kažeš nešto krvio. Ionako ne bi mogao reći ništa što bi mi bilo dovoljno dobro u tim trenucima. Ja se borim sa sobom, a ne s tobom. 

VIDI OVO: Dragi moj mužu, ja sam prvo zavoljela tebe

Žao mi je što ti dan po dan u ovom neredu od života dajem svoje najgore umjesto najboljeg… češće nego bih voljela priznati. 

Danas, i svaki dan, želim da znaš…

Ti si mi najdraži. 

Ti si moja najdraža osoba s kojom želim prolaziti ono najteže. 

Ako ću se probuditi s nateklim očima nakon jecanja cijelu noć, želim da to bude s tobom. Ako ću se mučiti, ako ću pasti, ako ću se raspasti, nema nikog s kime bih to radije činila. 

To si moja najdraža osoba za avanture. 

Ni sa kim drugim se ne bih voljela penjati na planine, voziti avionom ili imati djecu osim s tobom. Nema nikoga drugog osim tebe s kime bih zakoračila u nepoznato i strašno. Ti si moja osoba, ti si moj dom i s tobom bih išla bilo gdje. (Osim u svemir ili na bungee jumping, jer jednostavno NE). 

Ti si osoba s kojom najviše volim slaviti. 

Kada netko od nas pobijedi u nečemu nema nikoga osim tebe s kime bih radije sjedila za stolom i pila šampanjac. Iako je kuhinja puna posuđa, a prljavo rublje krasi pod dnevne sobe, nema niti jedne proslave na kojoj bih bila doli na našoj. 

Ti si osoba s kojom se najviše volim smijati. 

Volim gledati komedije s tobom i smijati se lošoj glumi i lošim rečenicama u filmu. Najviše volim kada me ti zafrkavaš i nema nikoga s kime bi se radije smijala nego s tobom. 

VIDI OVO: Molitva za muža: Drage žene, vaši muževi trebaju ovakve molitve!

Ti si osoba s kojom najviše volim plakati. 

Kada plačem s tobom ne moram biti lijepa i čista. Mogu pustiti da mi curi iz nosa i da mi maskara teče niz lice, i to je u redu. Ne pokušavam sve to obrisati i „srediti se“. Znaš me i ne bojim se biti ružna pred tobom. 

Ti si osoba s kojom najviše volim biti roditelj. 

Kada dajemo sve od sebe da ih odgojimo cijelim srcem i dušom, a nemamo pojma što radimo. Kada smo se uvalili preko glave i mislimo da zakazujemo više nego što uspijevamo, no i dalje ih nastavljamo voljeti i voditi. 

Ti činiš fantastičan posao – jako sam ponosna na tebe kao oca. 

Ti si moj najdraži otac našoj djeci i bez trunke sumnje znam da i oni tako misle. 

Ti si moje najbolje iznenađenje. 

Znala sam da se udajem za nekoga koga volim i cijenim, no nisam znala kakav ćeš muškarac postati. Nisam znala kakav ćeš biti otac niti kakav ćeš biti partner u dobrom i lošem. Nisam znala kako ćeš držati naše bebe na njihov prvi dan života. Nisam znala kakav ćeš biti tijekom financijskih problema i nisam znala kako ćeš me držati za ruku iako smo se upravo posvađali. Nisam znala kako ćeš češljati kosu našoj kćeri ili kako ćeš ih učiti da marljivo rade za svoje snove. 

VIDI OVO: Dragi mužu, sada te volim više nego ikad!

Nisam znala, ali sam jako zahvalna što sam te izabrala. 

Znam da se pitaš činiš li neke stvari dobro pa ti želim reći: Ti sve činiš jako jako dobro. Bolji si nego sam to ikada mogla očekivati. 

Ti si moje najbolje i najdraže iznenađenje. 

Volim te, Tvoja žena. 

Autorica: Jessica Johnston; Izvor: Faithit.com