Ako Duh Sveti živi u vama, pustite Ga da ima nadzor nad vašim životom

“Ako imamo život po Duhu, slijedimo Duha” (Gal 5,25).

Apostol Pavao nam daje vrlo jednostavnu uputu jasnim pojmovima: “Ako Duh Sveti živi u vama, pustite ga da ima potpun nadzor nad vašim životom.”

Svi trebamo biti vođeni Duhom. On je poslan da bude naš neprestani nepogrešiv vodič i on stanuje u svima koji priznaju Krista kao Gospodina i Spasitelja.

Većina kršćana nema problem prihvatiti da nas Duh Sveti vodi k Isusu i nemamo problem vjerovati da je Duh neprestano, svakoga trenutka, na djelu u nama.

Mi dajemo čast Duhu, propovijedamo o njemu, učimo o njegovim darovima i plodu, i većina od nas ga priziva za utjehu u vrijeme krize. Molimo mu se, tražimo ga, vruće preklinjemo da nagne nebesa i probudi crkvu te iskusi izvorna očitovanja njegove nazočnosti. Ali čini se da znamo vrlo malo o tome što to znači hodati po Duhu.

PROČITAJTE: Ako vas Duh Sveti vodi da nešto obavite, evo što trebate činiti

Razumijevanje istine o hodanju po Duhu moglo bi mnoge izbaviti iz zbunjenosti, borbe, muke, neodlučnosti, čak požude tijela. Dakle, što je ta istina? Pavao je to jasno ukratko iznio: Predajte svoju volju Duhu Svetom i uzdajte se u njegov tihi glas da će vas voditi u svemu. Zapravo, Riječ Božja kaže: “Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku” (Ps 37,23). A tko čini naredbe? Duh Sveti!

Tijelo ima svoju vlastitu nepopustljivu volju i radi kako hoće. Ono čini što god izabere i onda traži Boga da blagoslove te izbore, izjavljujući: “Bog mi je dao zdrav um i mogu donositi inteligentne odluke. Ne moram čekati na njega za uputu.” Ali čak je i sam Krist rekao: “Ja sam od sebe ne mogu ništa činiti … jer ne tražim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao” (Iv 5,30).

Upravo kao što je Isus čekao na Oca uvijek tražeći da ima njegov um, mi trebamo slijediti njegov savršen primjer.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org