NaslovnicaŽivot4 znaka duhovnog napada na vaš brak

4 znaka duhovnog napada na vaš brak

Postoji mnogo više mogućih znakova duhovnog napada na vaš brak, ali ovdje su četiri od kojih sam neke sam iskusio ili vidio kod ostalih parova.

Kada temperamenti buknu

Svaki brak je čudesan odnos, s obzirom na to da se muškarci i žene uvelike razlikuju. Stoga, kad temperamenti buknu, čak i u vezi najmanjih razloga, znači da bi par mogao biti pod duhovnim napadom. Čak „ako i hodimo u tijelu, ne vojujemo po tijelu“ (2. Korinćanima 10,3), jer je naš neprijatelj nevidljiv ljudskom oku (Efežanima 6,12). Sjetite se toga da budete strpljivi jedno s drugim, jer Bog je strpljiv s nama.

Slab molitveni život

Neprijatelj nas može spriječiti da ne molimo, ali time nam pomaže da se odsijecamo od našeg jedinog izvora pomoći i nade. Kada parovi odbijaju pojedinačno i zajedno moliti, đavao može zadobiti uporište u njihovom braku. Vremena kada se molitva čini najteža upravo su vremena kada trebamo moliti najviše. Kada je par pod duhovnim napadom, neprijatelj nas može držati prezauzetima za molitvu, može učiniti molitvu previše beznadnom i besmislenom. Stoga, slabljenje molitvenog života para može biti znak da su pod duhovnim napadom.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Fokusirani sami na sebe

Kada parovi počnu brinuti samo za sebe, sve manje i manje počinju služiti svom partneru dok s vremenom ne postanu zainteresirani samo za sebe. No, brak je stvar služenja jedno drugome, a ne povlačenjem crte u pijesku s riječima: „50% tvojih dužnosti su tamo; 50% mojih dužnosti su ovamo.“ To nije način na koji brak funkcionira. Ne radi se o tome što možete dobiti iz braka, već što u njega možete uložiti. Dakle, kada se jedan od partnera počne fokusirati samo na sebe, neprijatelj bi mogao nastojati učiniti da se na prvom mjestu „brinu svaki za sebe“, a ne jedno za drugoga iznad svojih vlastitih interesa.

Cjepidlačenje

Kada nas počinju iritirati male stvari koje naš bračni partner radi, onda smo zaboravili koliko nam je oprošteno. Kada počnemo brojati, tada dozvoljavamo đavlu da stvori uporište u našem braku, jer se možemo osjećati prevareni, a onda se počne graditi ljutnja. Brak nije omjer 50/50. Brak je neograničeno služenje jedno drugome, a ne praćenje tko je koliko učinio. Neprijatelj bi najviše volio da vodimo evidenciju tko je koliko učinio, a onda to koristimo protiv naših partnera kako bi im predbacili da ne ulažu dovoljno u svoj dio braka.

Zaključak

Većina kršćana shvaća da imaju „iscrtanu metu“ na svojim leđima i da će nas neprijatelj i njegovi demoni pokušavati uništiti. Iako to ne može, još uvijek na nas može bacati duhovne vatrene strelice. To je zato što „nije nam boriti se protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlastî, protiv vladarâ tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima“ (Efežanima 6,12). Snažan brak treba trostruko napajanje, a Bog je treća veza koja drži sve zajedno. Parovi, mi smo u ratu, duhovnom ratu, a neprijatelj nas želi srušiti. Stoga, parovi, moramo moliti zajedno, služiti zajedno i proučavati Riječ zajedno kako bismo mogli ostati zajedno.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com