Kada trebate prestati moliti za supruga?

Jesam li se molila za njega ili sam se molila za sebe? Kada biste trebale prestati moliti za svoga supruga?

Mogu se prisjetiti vremena kada me suprug podsjetio na njegov potencijalan napredak u karijeri. Spomenuo je to neobavezno, uz malo uzbuđenja i gotovo nonšalantno, što je glavno obilježje mog flegmatičnog supruga i jedna od mnogih njegovih karakteristika po kojima se razlikujemo, no kada dođe do toga volim ga još više.

Nakon što mi je spomenuo ovo bila sam ispunjena uzbuđenjem. Nisam si mogla pomoći! Te noći sam zaspala moleći za supruga, moleći da se ova prilika pretvori u stvarnost.

Idućeg jutra, nakon što je on rano ustao zbog posla (djeca i ja smo ustali kasnije), to mi je opet bilo prvo na umu. Odmah sam se bacila na molitvu za supruga. Molila sam gorljivo kako bi dobio povišicu koju je spomenuo.

Dok sam se molila, bila sam više nego uzbuđena. Zamislila sam povišenu plaću. Zamislila sam kako mogu smanjiti svoj posao kako bih ostala kod kuće s djecom. Cijelo vrijeme. Vrijeme (usprkos činjenici da su me gnjavila, pomisao da bih ostala kod kuće s djecom puno vrijeme me ispunilo radošću)!

Pogledala sam uokolo tijesne kupaonice dok sam se molila i zamišljala veću kadu. Nova kuća s više kvadratnih metara! Pomisao na to što bih mogla dobiti iz ove prilike povećala je otkucaj srca i zakoračila sam u svoje posredovanje za muževljevu karijeru.

Tada me pogodilo.

Jesam li se molila za njega ili sam se molila za sebe?

Što je bio motivator moje molitve? Je li to bio suprug? Je li ti bilo ono za čime sam žudjela? Jesam li ga ikada upitala?

Tada sam pomislila na Božju volju. Je li ovo bila prilika koju je Bog imao na umu za mog supruga?

VIDI OVO: Molitva za supruga: 5 stvari za koje žena treba moliti

Kada biste trebale prestati moliti za svoga supruga?

Bila sam tako zauzeta molitvom za ono što sam osobno smatrala najboljim interesom svoga supruga, ali sam u stvarnosti zapravo molila za sebe. Molila sam za ono kako sam željela da njegova karijera izgleda i što bi to značilo za mene.

U svom sebičnom uzbuđenju nisam niti odvojila vrijeme kako bih upitala Gospodina za što On želi da se molim.

Često puta su promjene u karijeri ili životu zastrašujuće. Uvijek je tu onaj vrebajući strah, ”Što ako to ne uspije? Što tada”?

No ako potražimo Gospodinov savjet onda zaista nema razloga za strah. Mir zamjenjuje strah kada je promjena potaknuta od Krista. Vidite?

Nisam se prestala moliti za supruga, ali sada molim za nešto što želim pomno držati na oku.

Uvijek biste trebali biti u molitvi za svoje supruge. No ako otkrijete da je to posredovanje sebično vođeno vlastitim željama, bez razmatranja Božje volje, onda biste vjerojatno trebale prestati.

To je kao kada se izgubite dok vozite novom cestom. Morate stati, potražiti smjer i nakon toga se okrenuti. Nikada nećete doseći svoje odredište ako budete išle pogrešnim smjerom. Nemojte odustati od putovanja, ali možda vam zatreba stajalište.

Nakon što osjetite da ste odložile od sebe ono za čime vi žudite, nakon što ste odustale od onoga što samo vi želite i umjesto toga ste otvorili svoje uši i oči za nade i snove vaših supruga, možete se početi kretati prema naprijed. Ionako ćete većinu vremena otkrit da se vaše želje susreću s potrebama vaše obitelji. Kada se sa suprugom nađete na istoj stranici, a Gospodnji savjet podržava ovu viziju onda u svakom slučaju nastavite moliti.

Nesebično molite za svoje supruge. Zapamtite; oni mole i za vas.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithit.com