Ne boj se, samo vjeruj!

Kratka rečenica “Ne boj se, samo vjeruj”, jedna je od Isusovih najutješnijih izjava.

Isus ne želi da sumnjamo u Njegovu moć i ljubav. Ako Mu vjerujemo, ne trebamo se ničega bojati, jer On sve izvodi na dobro.

Dok je on još govorio, dođoše iz doma nadstojnika sinagoge neki koji rekoše: “Kći ti je umrla; što još mučiš Učitelja?” Čim je Isus čuo te riječi, reče on nadstojniku sinagoge: “Ne boj se, samo vjeruj.” (Marko 5,35.36)

Kratka rečenica “Ne boj se, samo vjeruj”, jedna je od Isusovih najutješnijih izjava.

Pomisliš li katkad na sve svoje prošle i sadašnje pogreške i opterećuje li te to bez prestanka i čini potištenim? Ne boj se; samo vjeruj u to da je Isus umro za to da okaje sve tvoje grijehe.

Ne boj se i vjeruj da će se Bog pobrinuti

Jesi li zabrinut za sutrašnjicu ili si u strahu da bi mogao izgubiti posao i sredstva za izdržavanje svoje obitelji? Ne boj se; samo vjeruj da će se Bog, kojeg poznaješ kao svog Oca, pobrinuti za tebe što god se dogodilo.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Prolaziš li kroz neko bolno iskušenje? Netko tko ti je blizak ne želi više imati ništa s tobom? Propale su ti nakane u koje si ulagao sve svoje nade? Ne boj se; samo vjeruj da će Božja ljubav biti s tobom u toj nevolji i da je Njegova nakana uvijek to da te blagoslovi.

Je li tvoje dijete izabralo pogrešan životni put, koji ga svakim danom odvodi sve dalje? Ne boj se; samo vjeruj da Bog ima moć zaštititi ono što si mu povjerio i da će tražiti izgubljenu ovcu sve dok je ne pronađe.

Uznemiruje li te pomisao na smrt? Ne boj se; samo vjeruj da ćeš u trenutku svog odlaska primiti potrebnu milost. Vjeruj da će tvoj Pastir biti s tobom u sjenovitoj dolini smrti. On će te držati u svojim rukama sve do Neba, mjesta Njegove prisutnosti. Njemu te nitko neće moći oteti (Ivan 10,28).

Izvor: gbv-online.org

NAJNOVIJE!