Kada vam sotona govori da ste zli i da za vas nema nade, evo što Bog radi u vama

Duboko u svom srcu pitate se jeste li pod nekakvom stegom ili kaznom od Boga?

Kad sam sjeo napisati ovu poruku, Duh Sveti me potaknuo da poučim i ohrabrim sve čitatelje. Doista vjerujem kako je sljedeća riječ od Gospodina, a moja je molitva da budete njome izgrađeni u svojoj vjeri. Ovo je ono za što vjerujem da me Duh Sveti vodio podijeliti s vama:

1. Prva je riječ za one koji su zarobljeni grijehom koji ih lako zavodi, požudom ili navikom. Osjećate da ste poraženi, grešni, bespomoćni. Sotona vam govori da ste zli, da se Bog okreće od vas.

Podsjećam vas na ono što je Bog rekao skupini Izraelaca koji su, kao rezultat svojih prošlih grijeha, odlazili u babilonsko ropstvo. No iako su bili pod stegom za svoje grijehe, Bog ih je nazvao “dobrim smokvama”. Zatim je obećao: “Kao na ove dobre smokve … milostivo ću svrnuti oči na njih i vratiti ih u ovu zemlju. Ponovno ću ih podići i neću ih više uništiti; opet ću ih posaditi i neću ih više iščupati. I dat ću im srce da me poznaju, da budu narod moj, a ja njihov Bog, jer će se oni svim srcem svojim opet k meni obratiti” (Jer 24,6-7).

Sve što vam je potrebno jest sveta žalost, želja da budete slobodni i čežnja za njim. On vas neće napustiti. Nadnaravno će vas promijeniti i izbaviti!

2. Isto tako, imam riječ i za one koji misle da su izgubili vodstvo i smjer. Osjećate se zbunjeno u vezi s brojnim situacijama vašeg života. Nemate se kome obratiti, a neke stvari izgledaju kao da su otišle izvan kontrole. Duboko u svom srcu pitate se jeste li pod nekakvom stegom ili kaznom od Boga.

Molim vas, primite ovu riječ od Duha Svetog: “Znam, Jahve, da put čovjeka nije u njegovoj vlasti, da čovjek koji hodi ne može upravljati korake svoje! Kazni me, Jahve, ali po pravici, ne u gnjevu, da nas ne zatreš” (Jer 10,23-24).

Gospodin neće dopustiti da budete oboreni očajem ili beznadnošću. On neće dopustiti u vaš život ništa što bi vas odvelo u pogrešnom pravcu ili što bi vas zbunilo. On će za vas učiniti što je najbolje, i to nikada u ljutnji. Bog se ne srdi na vas. Date li mu svoju vjeru, bez obzira kako slabu, on će vas voditi. Uzdajte se u njegovu ljubav.

Ovo je riječ za koju znam da me Duh Sveti potaknuo poslati vam je. Neka vas ona ohrabri i pomogne vam!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života