Egzorcist upozorava: Pokušaji razgovora s mrtvima duhovno su opasne prakse!

"Demoni lažu i glume mrtve ljude", rekao je egzorcist.

Ouija ploče i drugi pokušaji razgovora s mrtvima duhovno su opasne prakse koje se ne bi trebale smatrati nevinom zabavom, rekao je egzorcist za Fox News.

„Često zaboravljamo da na ovom svijetu postoji mnogo više nego što se čini na prvi pogled“, rekao je vlč. Dan Reehil. “Anđeli, demoni, duhovi i duše postoje i mogu utjecati na naš život.”

Rehill je svećenik biskupije Nashville. 2018. godine. prošao je obuku iz egzorcizma u Ateneo Pontificio Regina Apostolorum u Rimu, te je iste godine postavljen za egzorcista biskupije Nashville.

Egzorcist je, “svećenik kojeg je biskup izabrao i postavio da vrši službu oslobađanja. Egzorcizam je poseban oblik molitve koji [Katolička] Crkva koristi protiv moći đavla.”

Katolička crkva razlikuje dva oblika egzorcizma, rekao je Reehil. Egzorcizmi su ili “veliki” ili “manji”.

“Veliki egzorcizam izvodi se samo za osobu koja je dokazano opsjednuta demonom ili demonima, a smije ga izvesti samo svećenik kojemu je biskup to izričito dopustio”, rekao je Reehil.

Suprotno tome, manji egzorcizam povezan je sa sakramentima i blagoslovima, rekao je Reehil.

VIDI OVO: Egzorcizam ili istjerivanje đavla: Što je to i kako se obavlja?

Tri razine demonskog upada

“Demonolozi razlikuju tri razine demonskog upada”, objasnio je Reehil. Ove tri razine su iskušenje, opsjednutost (koja se također naziva “potlačenost”) i posjedovanje.

Iskušenje je, rekao je Reehil, nešto što svatko iskusi.

Opsjednutost je “kada demoni muče ljude fizički, duhovno, mentalno ili emocionalno, ili postoji kombinacija ovoga.”

Posjedovanje je kada demon ili demoni “fizički zaposjednu nečije tijelo i iskoriste njegove sposobnosti”, rekao je Reehil.

Okultne prakse, poput pokušaja razgovora s mrtvima putem Ouija ploče, način je da se osoba nenamjerno otvori demonskim aktivnostima, rekao je Reehil.

“Demoni lažu i glume mrtve ljude”, rekao je Reehil. “Kada od ploče tražite informacije o preminuloj osobi ili životnoj odluci… Korištenje Ouija ploče je pozivanje demona u vaš život, bez obzira ima li osoba tu namjeru ili ne. ”

Ouija ploča je prvi put razvijena u kasnom 19. stoljeću kao salonska igra. U to su vrijeme seanse i druge duhovne prakse bile prilično popularne aktivnosti.

Ploča se sastoji od abecede, riječi “da”, “ne”, “zbogom” i brojeva od nula do devet.

Da bi upravljao pločom, osoba stavlja svoje ruke na “planchete”, koju duhovi navodno pomiču kako bi sricali odgovore na pitanja.

NAJNOVIJE!