Bukayo Saka svjedoči o Bogu
Foto: Sportandfaith.com

Engleski nogometaš Bukayo Saka je još jedan u nizu mladih nogometaša koji se ne stidi svoje vjere u Spasitelja i Gospodina Isusa Krista.

Dok se engleska nogometna reprezentacija nastavlja boriti da osvoji Euro 2024., bacimo pogled na kršćansku vjeru Bukaya Sake, jednog od nove vrste engleskih igrača poznatijih po marljivom radu i pristojnosti nego po ludorijama izvan terena

22-godišnji Arsenalov krilni napadač doveo je Englesku u polufinale ovogodišnjeg natjecanja. Kad mu je uručen trofej najboljeg igrača utakmice i upitan kako je pronašao karakter da prevlada pritisak iz prošlosti, Saka je jednostavno odgovorio: “Vjerujem u Boga”.

Bukayo Saka je odrastao u zapadnom Londonu u kršćanskoj obitelji. I dalje živi s roditeljima i bratom, a kaže da se njegova obitelj redovito moli za njegov uspjeh. Pohađao je osnovnu školu Edward Betham Church of England, koja ima snažan kršćanski etos.

“Odrastao sam u kršćanskoj obitelji koja snažno vjeruje u Boga.”

U 2020., u sklopu pete godine teme ‘Idu li slava i kršćanska vjera zajedno?’ Saka je pisao učenicima svoje stare škole o ulozi koju je vjera odigrala u njegovom životu.

Rekao je: “Odrastao sam u kršćanskoj obitelji koja snažno vjeruje u Boga. Zbog toga sam uvijek bio znatiželjan da bolje upoznam Boga, a to sam i učinio tako što sam puno čitao svoju Bibliju i često odlazio u crkvu tijekom godina. Moja se vjera neprestano ispoljava kad sam stavljen u različite situacije ili igram u velikim nogometnim utakmicama kao što je moj debi u Engleskoj.”

Foto: Sky Sports

“Držim se Božjih obećanja kao što je ono iz Svetog pisma ‘Zato vam kažem, što god zaištete u molitvi, vjerujte da ste to primili, i bit će vam’.

Stoga prije svake utakmice molim Boga da mi pomogne da igram dobro, da pomogne svojoj momčadi i da pokušam zabiti gol ili asistirati za gol, a on uslišava moje molitve pa zato pokazujem prema nebu da Mu zahvalim.”

U razgovoru za Premier Christianity, njegova učiteljica Caroline Chamberlain je da je Saka bio “pristojan, skroman i impresivan mladić” koji je bio savjestan u školi i nije ga promijenila slava.

“Božje dijete”

Njegova biografija na Instagramu jednostavno glasi: “Božje dijete 😇” i brzim listanjem kroz njegov feed ne nalazi se nijedan od uobičajenih ekscesa koji se često povezuju s mladim nogometašima.

Umjesto toga, puno je zahvalnosti Bogu za sve veći broj priznanja koje je skupio: jednostavan natpis “BOG je VELIK” ispod nedavno dodijeljene nagrade najboljeg igrača; “#Božji Posao 🙏🏿 “ispod svoje nagrade za mladog igrača godine u Londonu 2021. “Gospodin je moja snaga” kaže fotografija na kojoj se vidi kako pravi pauzu tijekom treninga.

Saka je jedan u nizu mladih sportaša koji svoju snagu pronalaze u vjeru u Spasitelja i Gospodina Isusa Krista. Molimo se da ustraje na svom putu vjere!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare