“Neka vam bude po vašoj vjeri.” (Matej 9, 27-31)

Evanđelje dana za petak, 3. prosinac 2021. godine: “Neka vam bude po vašoj vjeri.” (Matej 9, 27-31)

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Kad je Isus odlazio, pođu za njim dva slijepca vičući: »Smiluj nam se, Sine Davidov!« A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: »Vjerujete li da mogu to učiniti?« Kažu mu: »Da, Gospodine!« Tada se dotače njihovih očiju govoreći: »Neka vam bude po vašoj vjeri.« I otvoriše im se oči. A Isus im poprijeti: »Pazite da nitko ne dozna!« Ali oni, izišavši, razniješe glas o njemu po svem onom kraju. (Matej 9, 27-31)

Evanđelje dana – komentar

Iako nisu imali fizički vid, ti su ljudi imali duhovnu moć rasuđivanja. Obratili su se Isusu kao Sinu Davidovu te ga tim riječima priznali kao očekivanog Mesiju i pravog izraelskog kralja. A znali su da će Mesija, kad dođe, dokazati tko je i time što će vratiti vid slijepima (Izaija 61,1). Kada je Isus iskušao njihovu vjeru pitajući ih vjeruju li da im On može podariti vid, bez oklijevanja su odgovorili: “Da, Gospodine!”

VIDI OVO: Što znače Isusove riječi “Blago onima koji će vjerovati, a da nisu vidjeli”?

Nakon što je čuo da vjeruju, Veliki Liječnik je dotaknuo njihove oči i uvjerio ih je da će zato što vjeruju progledati. Njihove oči su odmah postale potpuno normalne.

Čovjek veli: “Vidjeti znači vjerovati”, dok Bog veli: “Vjerovati znači vidjeti”. Bog nije zadovoljan s vjerom koja prije svega zahtijeva čudo. On želi da Mu vjerujemo jednostavno zato što je On Bog.

Izvan sebe od uzbuđenja i zahvalnosti za vid, ova dvojica bivših slijepaca su naširoko razglasili o svom čudesnom ozdravljenju.

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Dragi Isuse, hvala Ti što si otvorio moje oči da mogu vidjeti Tvoje spasenje. Hvala Ti što si mi vratio vid da mogu gledati Tvoja silna djela u svom životu. Daj mi da ustrajem na Tvom putu te, popust ove dvojice bivših slijepaca, radosno svjedočim o svemu što si učinio u meni kako bi i drugi vidjeli Tebe na djelu. U Tvoje sveto ime, molim, amen.

NAJNOVIJE!