U Kraljevstvo će nebesko ući onaj koji vrši volju Očevu

Evanđelje dana za četvrtak, 1. prosinca 2022. godine: “U Kraljevstvo će nebesko ući onaj koji vrši volju Očevu” (Matej 7, 21.24-27)

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvrši ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi, i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer — utemeljena je na stijeni. Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika.« (Mt 7, 21.24-27)

VIDI OVO: Što znače Isusove riječi: “Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!”?

Evanđelje dana – komentar

Dok “neke ljude možete varati neko vrijeme, a neke ljude i cijelo vrijeme”, nikada ne možete prevariti Gospodina! Lažni proroci i učitelji mogu prevariti druge ljude, ali nikada Gospodina. Obmana, laž i manipulacija djela su zloga i takvim ljudima Isus neće dozvoliti ulazak u kraljevstvo nebesko.

Mnogi se pretvaraju da služe Gospodinu, bez da su se uistinu obratili srcem. Nemojmo samo ustima ispovijedati da pripadamo Gospodinu, već budimo među “onima koji doista vrše volju [Oca] nebeskog”.

Primarna svrha Isusovog poučavanja nije neko filozofsko prosvjetljenje, intelektualna promišljanja kojima će oduševiti mase, pa čak ni poticanje na rasprave. Primarni cilj Njegova učenja je pomoći ljudima da shvate što je Božja volja i onda je izvršavaju.

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Isuse, želim te slijediti: ne samo riječima, nego i djelima. Želim odražavati tvoj karakter: ne samo u proučavanju Biblije, već i u svakodnevnom životu. Molim Te da me mijenjaš kako bih Ti mogao služiti cijelim svojim srcem. Amen.