Naslovnica Duhovnost Evo zašto nikada ne biste trebali posumnjati u Isusovo postojanje!

Evo zašto nikada ne biste trebali posumnjati u Isusovo postojanje!

“Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati!”

Jeste li se ikada zapitali kako znamo da je Isus postojao? Ili vam je možda postavljeno to pitanje, a vi niste mogli naći riječi ili odlomke iz Svetog Pisma koji to potvrđuju.

Pa, evo ih. Tri vrlo jaka DOKAZA da je Isus postojao. Mi služimo Bogu koji živi i ljubi nas! Ohrabrujem vas da ovo dijelite sa svima!

1. Osobna svjedočanstva svetih

Djela apostolska 10,39-41 kažu: “Mi smo svjedoci svega što on učini u zemlji judejskoj i Jeruzalemu. I njega smakoše, objesivši ga na drvo! Bog ga uskrisi treći dan i dade mu da se očituje – ne svemu narodu, nego svjedocima od Boga predodređenima – nama koji smo s njime zajedno jeli i pili pošto uskrsnu od mrtvih.”

Više od 500 ljudi je vidjelo Isusa nakon Njegove smrti i većina njih je umrla zbog svojih uvjerenja. Dozvolite mi da kažem, čovjek može živjeti za laž, ali bi li želio umrijeti za laž?

2. Proročka svjedočanstva Svetog Pisma

Djela apostolska 10,43 kažu: “Za nj svjedoče svi proroci: da tko god u nj vjeruje, po imenu njegovu prima oproštenje grijeha.”

Kada pisac kaže “svi proroci”, on govori o prorocima od Postanka do Malahije (sjetite se da Novi Zavjet još nije bio napisan).

U Postanku 3 čitamo o Onome koji će satirati glavu zmiji. U Postanku 12 da će doći od sjemena Abrahamova. U Postanku 22 čitamo o žrtvovanju Izaka na samom brdu na kojem će poslije biti razapet Isus!

Cijela knjiga Levitskog zakonika je ispunjena slikama krvlju – žrtvom pomirnicom za grijehe. O proročkom raspeću Isusa ćete čitati u Psalmu 22. U Miheju 5,2 je jasno rečeno da će Isus biti rođen u Betlehemu.

Mogao bih nastaviti i dalje, ali smisao je da postoji samo jedan plan spasa u Bibliji, a to je kroz krv – žrtvu pomirnicu za Bogočovjeka, Isusa Krista.

3. Snažno svjedočanstvo Duha

Duh Sveti vodi Riječ Božju i kaže: “Amen. To je zapisano. To je istina.”

Hvala Bogu da ne moram pokušavati i nagovarati vas da vjerujete u Isusa. Ako postoji nešto na što vas mogu nagovoriti, postoji i netko tko vas može od toga odgovoriti.

Prva Ivanova poslanica 5,9-11 kaže: “Ako primamo svjedočanstvo ljudi, svjedočanstvo je Božje veće. Jer ovo je svjedočanstvo Božje, kojim je svjedočio za Sina svoga: Tko vjeruje u Sina Božjega, ima to svjedočanstvo Božje u sebi. Tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem jer nije vjerovao u svjedočanstvo kojim je svjedočio Bog za Sina svoga. I ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni; i taj je život u Sinu njegovu.”

Autor: Adrian Rogers; Prijevod: Blaženka Š.; Izvor: Jesus.org

NAJNOVIJI ČLANCI