Fotografija uplakane majke majmunice je mnogima slomila srce

Prije gotovo godinu dana, fotograf Avinash Lodhi je objavio fotografiju majke majmunice kako vapi u velikoj tuzi. Ta fotografija i dan danas mnogima obuzima srce. 

Lodhi je napisao: „Kada sam se vraćao vidio sam grupu majmuna kako nekamo žure. Odlučio sam sjesti i promatrati njihovo ponašanje. Htio sam ih malo i slikati iako je polako padao mrak. No, ipak sam uspio uhvatiti ovaj prizor. Sve se dogodilo tako brzo da nisam ni znao o čemu je riječ kada sam okinuo fotografiju“. 

Na toj vrlo emocionalnoj fotografiji ljubav majke majmunice neopisivo je jasna. Ta je majka bila tako obuzeta tugom da ju i mi možemo osjetiti. Možemo se poistovjetiti s njom. To je predivan podsjetnik da smo svi Božja stvorenja i da nas je sve napravio savršeno i predivno. Zajedno s našim emocijama i patnjom. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1414132065291570&set=p.1414132065291570&type=3

Na svu sreću, ishod nije bio negativan za ovu majku. Na slijedećoj fotografiji je majka svoje mladunče čvrsto zagrlila, a ako pogledate na njegovu desnu nogu primijetit ćete da je zamagljena što znači da je mladunče pomicalo svoju nogu. 

Nakon nekoliko trenutaka fotograf je odahnuo – mladunče je došlo svijesti, a majka je prestala plakati. Mir se vratio.