Gabriel (8) je spasio prijatelja Leona od utapanja: Odrasli ljudi uopće nisu reagirali
Foto (montaža): Privatni album/Pixabay

U utorak je na bazenima u Sisku u zadnji tren izbjegnuta tragedija, a sve zahvaljujući osmogodišnjem Gabrielu Bratimu, koji je jedini primijetio da se u olimpijskom bazenu utapa njegov šestogodišnji prijatelj Leon.

Nažalost, nitko od odraslih osoba nije primijetio da dijete pluta pod vodom. Život mu je spasio osmogodišnjak koji ga je uhvatio, nosio i iznio van bazena riskirajući svoj vlastiti život. Dok ga je izvlačio van, on mu je upao nazad u bazen radi težine te ga je osmogodišnjak ponovo sam uspio iznijeti van.

Index je razgovarao s prvašićem Gabrielom kojeg su u školi zbog spašavanja svog prijatelja prozvali superherojem. Ispričao je da je oko njegovog prijatelja Leona bilo puno odraslih, a i da su tamo bili i njegovi roditelji, no da na prvu nisu reagirali jer su mislili da se Leon igra.

Gabriel je, shvativši da mu se prijatelj utapa, potrčao do njega i izvadio ga iz vode, nakon čega su u pomoć priskočili i ostali. Pozvana je i Hitna pomoć, a dječaku je na koncu pružena pomoć na Odjelu pedijatrije.

“Prijatelj mi se utapao. Izgledalo je grozno. Prvo sam ga zvao, ali on me nije čuo. Netko od starijih je to isto vidio, ali je mislio da se on igra. Bilo je puno ljudi, uglavnom odraslih. Bio sam mu u blizini i vidio sam da se utapa. On je jako mali, ima samo šest godina i još uvijek ide u vrtić.

I onda sam ja došao i izvadio sam ga iz vode. Kašljao je i plakao. I njegovi roditelji su to vidjeli i mislili su da se on igra, ali kada su vidjeli da sam ga izvadio iz vode i da on kašlje i plače, odmah su dotrčali. Inače se družimo i volim s njim provoditi vrijeme.

Grozno sam se osjećao kada sam skužio da se utapa. Bio sam sretan kada sam ga izvadio iz vode. Mama mi je rekla da je ponosna na mene. U školi su mi pljeskali i rekli bravo. Učiteljica mi je rekla da sam superheroj”, ispričao je Gabriel.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare