Gdje je Bog u oluji života?

Ako se pitate gdje je Bog u vašoj oluji života, ovaj tekst vam može dati odgovor.

Usred oluje, dok se poplavna voda diže prijeteći da će nas potopiti, moramo odlučiti hoćemo li dopustiti Bogu da upotrijebi ovu oluju, ili dopustiti da razbije našu vjeru i udalji nas od Boga. Usred boli srca, može biti tako lako dopustiti da nas oluja ogorči, dopustiti da nas otjera od svega što je Bog planirao za naše živote.

Bog u oluji života

Može se činiti nemogućim vjerovati Bogu kada ste usred oluje za koju je On znao da dolazi, ali nije učinio ništa da nas iz nje spasi. Ali ono što je tako teško vidjeti u ovom trenutku, iz naše perspektive je zašto smo morali izdržati oluju. Uvijek postoji razlog.

PROČITAJTE: Bog je prisutan u vašim životnim olujama

Neke od najvećih oluja koje sam doživio postale su platforme za Boga da se pokaže velikim. I izlije svu svoju milost, milosrđe i ljubav u život druge duše pogođene olujom. Ponekad moramo proći kroz oluju kako bi ona ogolila sve ono na što se oslanjamo kako bismo u oluji mogli susresti onoga koji je Bog.

Čak i spoznaja da je On Bog u oluji nije uvijek dovoljna pred olujom i stoga nalazimo sumnje koje se uvlače.

Kako vjerovati Bogu u oluji?

Izlijte svoje srce svome nebeskom Ocu. On već zna vaše osjećaje i misli u vašoj glavi pa počnite to govoriti. U redu je biti ljut, povrijeđen i postavljati pitanja. Sve dok te stvari ne niknu u korijenje gorčine koje će nas udaljiti od Boga.

Upamtite da Bog čuje i odgovara na svaku molitvu, ne prema našem rasporedu, nego prema svome, i ne uvijek s odgovorom koji želimo čuti.

Molite, provedite vrijeme u svojoj Bibliji i počnite moliti koristeći stihove.

Predajte to Bogu. Oluje s kojima se suočavamo suviše su teške i velike da bismo se s njima mogli nositi sami, ali nikada nam to nije bilo suđeno. Uzmi teret i položi ga pred Njegove noge.

Izvor: Dnevna doza Biblije

NAJNOVIJE!