Ginekolog se rasplakao nakon što je porodio ženu
Foto: Magazin.ba

Ginekolog je objavio status u kojem piše kako se rasplakao nakon što je porodio ženu. Rodila je živu bebu, no ona je umrla govoreći ”Bog je najveći!”.

Status jednog liječnika iz Srbije je mnoge natjerao da se zamisle nad surovošću sudbine koja i najljepši trenutak rađanja novog života ponekad oboji najstrašnijom tragedijom.

“Danas je najtužniji dan u mom životu.

Kao doktor porodio sam puno trudnica i svaki put kada uđem u rađaonu molim Boga da nagradi sve majke.

Bol koji žene podnose u rađaoni je neopisiv i on ne uključuje devet mjeseci trudnoće. Prolaze kroz puno toga samo da bi na svijet donijele novi život.

Danas sam plakao jer sam izgubio jednu ženu, ne molimo se za ovakve stvari ali ponekad Bog ima drugačije planove. Zašto je slučaj ove žene bio tako bolan? Ona nije mogla imati djece 14 godina! Pokušali smo IVF i puno drugih metoda koje su poznate čovjeku, žena je prošla kroz puno toga.

VIDI OVO: Majka i ginekolog se iznenadili kada su vidjeli ovaj prizor na ultrazvuku

Na kraju Bog je počastio, bilo je to iznad znanosti i ljudskog znanja. Bila je trudna unatoč tome što što je imala ciste na jajnicima i punu maternicu mioma.

Njeni miomi su počeli nestajati i sve je bio u redu, znao sam da će Bog učiniti ono što nama izgleda nevjerojatno iz svoje veličanstvenosti i milosti.

Nakon devet mjeseci, došlo je vrijeme poroda, njen muž je doveo u bolnicu i brzo sam ostavio sve što sam radio kako bih je posjetio. Satima se porađala, nakon sedam sati bilo je toliko bolno da sam je otvorio.

Izgubili smo je, ali beba je bila živa. Prije nego što je umrla, držala je bebu u rukama i nasmiješila se, rekla ”Bog je najveći” i onda je umrla.

Bio sam potrešen i tužan, otišao sam do njenog muža da mu kažem šta se dogodilo, a nakon što je čuo onesvijestio se, njegov sretni dan se pretvorio u tužni. Danas smo izgubili jedan život rađajući novi.

Molim vas poštujte žene, jer one prolaze kroz dolinu smrti samo da bi donijele novi život. Poštujte svoje žene! Nositi bebu devet mjeseci nije šala, a porađati se satima samo da bi rodila vaše dijete je velika žrtva.

Molim Boga da zaštiti svakoga tko čita ovo, a osobito trudnice, molim vas da budu u vašim molitvama.

Molim vas, ako imate problema sa svojom majkom i odbijate je nazvati, molim vas sada je nazovite! Ona je prošla kroz puno toga da bi vas rodila!”